(VIDEO) UHAPŠENI MAMIĆI: Zoran i Zdravko posle ispitivanja ostaju u pritvoru
Foto: AP

Iza rešetaka

(VIDEO) UHAPŠENI MAMIĆI: Zoran i Zdravko posle ispitivanja ostaju u pritvoru

Fudbal -
Pre nekoliko dana, USKOK je braći Mamić pretresao kuće, a u petak je pokrenuta istraga protiv njih.

Predsednik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić i trener i sportski direktor Zoran Mamić uhapšeni su na granici između Hrvatske i Slovenije, prenose hrvatski mediji.

Mamići su zaustavljeni na granici i privedeni, a sa njima su bili njihovi advokati Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.

U 17.40 Zoran je doveden u prostorije USKOK-a na ispitivanje, koje je trajalo sat vremena, a onda je vraćen u pritvorsku jedinicu. Njegov advokat Čedo Prodanović nije hteo da iznosi detalje, rekao je samo da su cifre koje se pominju u vezi sa utajom poreza "promašene".

U 19.10 na ispitivanje je doveden i Zdravko Mamić, koji se tada smejao. Posle ispitivanja njegov advokat Jadranka Sloković izjavila je da je Zdravko odbacio sve optužbe.

Obojica su vraćena u pritvor gde će provesti noć. Očekuje se da USKOK za Mamiće zatraži produžetak pritvora o čemu će u nedelju odlučiti Županijski sud.

Pre nekoliko dana, USKOK je braći Mamić pretresao kuće, a u petak je pokrenuta istraga protiv njih. U rešenju, koje je objavljeno u petak uveče, ističe se da tužilaštvo Zdravka Mamića sumnjići da je iz kluba nezakonito izvukao najmanje 52 miliona kuna (sedam miliona evra), a njegovog brata da je klub oštetio za 38,1 miliona kuna (pet miliona evra).

“Pošto su izvršni predsednik Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić od avokata saznali da je USKOK za njih zatražio istražni zatvor, a radi mira tima i kluba, odlučili su se neodložno za povratak u Hrvatsku kako bi odmah, sarađujući sa istražiteljima, odgovorili na sva pitanja sa ciljem dokazivanja nevinosti”, stoji u saopštenju Dinama.

“Želimo da naglasimo kako cela ekipa, stručni štab, fudbalska škola i svi zaposlenici čvrsto stoje iza kolega i potpuno smo uvereni da će dokazati svoju nevinost”.

Pored za braću Mamić, USKOK je zatražio i hapšenje izvršnog direktora Hrvatskog fudbalskog saveza Damira Vrbanovića, a on se oko 11 časova i našao pred sudijom.

Zoran Mamić Foto: AP
Zoran Mamić Foto: AP

Tužilaštvo je njegovo hapšenje zatražilo zbog opasnosti od uticanja na svedoka, a braće Mamić zbog opasnosti od bega, uticanja na svedoke i opasnosti ponavljanja istih prekršaja.

Još u petak uhapšen je poreznik Milan Pernar, koji se sumnjači da je sa Mamićima i Vrbanovićem učestvovao u ilegalnim radnjama kojima su oštećeni Dinamo i država Hrvatska.

http://www.youtube.com/watch?v=QC1OmS0A4H8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track