Perišić najplaćeniji srpski gradonačelnik

Regionalne vesti - Utorak 30.06.2015 - 13:25

Sa 273.333 dinara, koliko je, sa zaostalim dnevnicama, primio u julu 2014. godine, gradonačelnik Niša Zoran Perišić (SNS) je ubedljivo najplaćeniji gradonačelnik u Srbiji.

Foto Južne vesti Foto Južne vesti

Kako piše portal “Pištaljka”, podaci o primanjima prvog čoveka Niša stigli su iz Gradske uprave. Razlog za cifru od skoro 300.000 dinara su dnevnice koje su kasnile i koje su odjednom isplaćene u julu prošle godine.

Kada bi se oduzele dnevnice, “čista” plata gradonačelnika Niša u neto iznosu za jul prošle godine bi bila 149.845 dinara, što je, kako piše “Pištaljka”, opet najviše od svih vodećih ljudi opština i gradova u Srbiji.

Inače, pored ovih primanja iz gradskog budžeta, Perišić kao lekar Kliničkog centra od ove ustanove, prema podacima sa sajta Agencije za borbu protiv korupcije, mesečno dobija 26.691 dinar.

Medicinski fakultet Perišiću kao profesoru, na već pomenute prihode dodaje još 28.221 dinar.

Poslednji izveštaj o primanjima gradonačelnik Niša je Agenciji podneo krajem novembra prošle godine, nekoliko meseci nakon istraživanja “Pištaljke”, i tada je prijavio da od Grada mesečno dobija 117.077 dinara.

Južne vesti

Vrati se na kategoriju Regionalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: