28. jun  2015. 10.17  →  14.39 | Izvor: Tanjug

Kopa Amerika: Paragvaj eliminisao Brazil

SANTJAGO -

Fudbalska reprezentacija Paragvaja eliminisala je Brazil u četvrtfinalu Kopa Amerike, pobedivši na penale sa 4:3, pošto je regularni tok meča završen remijem - 1:1.

Heroj Paragvaja bio je Derlis Gonzales koji je u drugom poluvremenu - u 72. minutu sa bele tačke prvo izjednačio rezultat - posle vođstva Brazila golom Robinja u 15. minutu, da bi potom bio siguran i u penal seriji kojom je matiran petostruki svetski šampion.

Fudbalska istorija se ponovila, pošto je ovaj poraz Brazila bio gotovo identičan onom koji su "karioke" pretrpele 2011. u istoj fazi takmičenja od istog protivnika, takođe na penale.

Paragvaj će se u polufinalu u utorak sastati sa Argentinom, sa kojom su igrali nerešeno u prvom kolu - 2:2.

U prvom polufinalu u ponedeljak igraće Čile i Peru.

Dunga objašnjava poraz virusom

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Dunga otkrio je posle eliminacije u četvrtfinalu Kopa Amerike protiv Paragvaja da je njegov tim u meč ušao oslabljen virusom.

Dunga je rekao da je čak 15 njegovih igrača tokom priprema za meč sa Paragvajem imalo simptome virusnog oboljenja, kao što su glavobolja, bolovi u mišićima i povraćanje.

"To nije opravdanje za poraz, ali je 15 igrača bilo pogođeno virusom, što je ograničilo njihove pripreme za meč", rekao je Dunga i dodao da je intenzitet treninga zato bio smanjen.

Tagovi
Srodne vesti