Rusi poslali rezoluciju kao kontru Britancima

Danijela Milinković

28. 06. 2015. u 09:44

Moskva u UN poslala svoju rezoluciju o BiH kao odgovor Britancima. Kremlj traži da SB čvrsto podrži "Dejton" i osudi sve zločine. Beograd u Njujork šalje novo pismo i računa na podršku sedam država

Руси послали резолуцију као контру Британцима

RUSKA delegacija u Ujedinjenim nacijama podelila je svim članicama Saveta bezbednosti nacrt svoje rezolucije o BiH, kao kontrapredlog britanskom dokumentu o Srebrenici - saznaju "Novosti".

Rusija, naime, smatra da SB ima zadatak da postigne dogovor o tekstu koji bi doneo istinsku korist celom regionu, pa je predlog Moskve usredsređen na pitanja koja predstavljaju osnovu za saradnju i mirnu koegzistenciju država regiona, a ne na pitanja koja jačaju tenzije. Ideja Rusije je da SB još jednom potvrdi podršku Dejtonskom sporazumu i da se najoštrije osude svi zločini počinjeni tokom svih sukoba u bivšoj Jugoslaviji.

S druge strane, Srbija će se najverovatnije već danas, još jednom, drugim pismom u poslednjih desetak dana, obratiti članicama SB kako bi ukazala na pogubnost i štetnost britanske rezolucije o Srebrenici, koja neće doneti ništa dobro ni našoj zemlji ni celom regionu.

Prema našim informacijama, Beograd će obavestiti članice SB da je i novi predlog rezolucije Velike Britanije neprihvatljiv za Srbiju, jer su u tekstu napravljene samo kozmetičke izmene i praktično samo smanjen broj upotrebe reči "genocid". U pismu Srbije biće navedeno da britanski nacrt rezolucije baca stigmu na ceo srpski narod i da bi bilo pogubno da se ovakvim jednim potezom Srbi istorijski označe kao genocidna nacija.

PORUKA DEVENPORTU Premijer Vučić je o istoj temi razgovarao i sa šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Devenportom. Preneo mu je da britanski predlog nimalo ne ide u prilog politici pomirenja, štaviše, doprinosi razdvajanju naroda na ovim prostorima.

Takođe, Beograd je u stalnim diplomatskim kontaktima pre svega sa dve stalne članice SB - Rusijom i Kinom, na čiju pomoć računa u ovoj važnoj političkoj, ali i istorijskoj bici na Ist Riveru. Kontakti su ostvareni i sa nestalnim članicama SB Venecuelom, Španijom, Nigerijom, Čileom i Angolom, koje bi mogle da glasaju protiv britanske rezolucije ukoliko se nađe na dnevnom redu sednice 7. jula.

Gotovo je izvesno da će britansku inicijativu podržati još dve stalne članice, SAD i Francuska, a London se uzda i da će predstavnici Čada, Jordana, Litvanije, Malezije i Novog Zelanda u Savetu bezbednosti podići ruku za usvajanje dokumenta.

Tako je trenutni odnos snaga u SB 8:7 za britansku inicijativu, što znači da bi rezolucija Londona prošla sa tesnom većinom. Za usvajanje dokumenata u SB potrebno je da glasa osam od 15 članica SB, pod uslovom da nijedna od stalnih ne uloži veto.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (110)

Оливер

28.06.2015. 12:12

@Demokrata, EU! - Никад није ни било.То њих и највише боли.

Руски бог

28.06.2015. 10:01

А шта је са резолуцијом о Криму? Дволичан лажов звани Путин.

Rusofil 2

03.07.2015. 10:29

@Руски бог - Dvolican lazov zvani Putin, koga podrzava 97% Rusa, kao i 2|3 covecanstva. Ruski Bog : Svi vi kojima smeta Putn i Rusko ,, NJET ,, primite moje saucesce za preminulog ( vama ne prezaljenog ) jelcina, razumem vas bol i tugu, razumite i vi nas bhol u sklonistima dok su nas vasi fasisti bombardovali, to je bilo za vreme vaseg jelcina. Vi nemorate u sklonista zbog Putina, morate na kolena ispred Putina ( samo lepo operite zube ). Kontrolu zamoljavam da odobri ovaj komentar, hvala puno.

crnogorac mm

28.06.2015. 14:40

@Dumar - Braco Rusi I Braco Srbi treba svi da znamo da je nekada Francuska a I Engleska bila normalna pravedna drzava ali su onda ubacili razne sekte i lobije kao sto su gay i tome slicno koje su iskljucivo antihriscanske I koje mrze sve sto je normalno zato I ne cudi sto su se okomili na Srbe, polako braco doci ce vrlo bzo pravda i istina!

Jovan

28.06.2015. 10:09

Koliko puta treba srbe da izda prijatelj da bi se osvestili? Ili nam francuzi nikada nisu ni bili iskreni prijatelji. Sve polako dodje na svoje mesto kad tad, a jedna rezolucija vise manje i onako nece nista promeniti u ovom losem, mozda i najgorem vremenu.

NS Centar

28.06.2015. 10:14

I mi nakon ovog treba da udjemo u EU i da usaglasimo svoju spoljnu politiku sa Brutanijom, Feancuskom i USA?

kad bolje zaviris ima sta da vidis

28.06.2015. 10:17

Nemoze da kaze da inijacitiva za njegovo razresenje zajedno sa potrebnim podacima i dokazima nije primio.

Galeb4

28.06.2015. 10:21

Trazite pomoc od Rusije i Kine koji vas hoce,ali ih vi ne zelite, a hrlite ka EU, koja vas u stvari nece - veceg paradoksa nisam video!

PP

28.06.2015. 10:36

Nama je bitno da naši saveznici, pre svega Rusija i Kina, znaju istinu. Ne treba nam veto - najpametnije je dozvoliti Evropi da se upeca u sopstvenu zamku. Neka NATO donese antisrpsku rezoluciju. To će samo još više naelektrisati srpski narod! A nedao im Bog da se Srbi ujedine, kako u Srbiji, tako i sa braćom preko Drine, i masovno dignu na ustanak - ne zaustavi nas niko do Beča i Drača! Samo će Srbi u tom slučaju na Balkanu ostati.

goran

28.06.2015. 11:55

@PP - "To će samo još više naelektrisati srpski narod" ... Srpski narod je bombardovan pa se nije naelektrisao. Doveden je do prosjackog stapa pa se nije naelektrisao. Uzeto mu je kosovo pa se nije naelektrisao. Sve dok ne shvatimo da se sloboda brani radom, uredjenjem, iskorenjivanjem korupcije, jednom recju privredom, a ne politikom i ulaskom u EU dotle nam nema spasa. Krajnje je vreme da se naelektrisemo samo na privredu i nista drugo. Sve ostalo je gubljenje vremena.

PP

28.06.2015. 12:17

@PP - Privreda nema veze sa onim o čemu pišem. Jedno ne isključuje drugo (naročito ako privredu usmerimo ka saveznicima) a jedno nije neophodno za drugo kao što su Srbi dokazali u oba ustanka pod Turcima kada privredu nisu ni imali. A svaki, pa i srpski narod ima tačku pucanja ... samo je treba dostići. Samo rešavanjem onoga što je srž današnjeg lošeg stanja u Srbiji - nerešenog srpskog nacionalnog pitanja koje bi uključivalo okretanje na pravu stranu sveta - država i narod mogu ekonomski napred.

goran

28.06.2015. 13:05

@PP - "Privreda nema veze sa onim o čemu pišem..." . Ima jos kako. Sirotinja nema saveznika! Kada bi Srbija bila privredno jaka i uredna zemlja svi bi joj bili saveznici. Mi moramo da jednom za svagda shvatimo da je novac svima najvazniji, sve drugo je politicko zamajavanje. To treba uvesti u osnovne skole, od malih nogu decu uciti da ne veruju u socijalne bajke, vec u sebe i sopstvene sposobnosti. Svet nema samilosti za one koji sanjaju pravdu a nista ne cine da je sami naprave.

PP

28.06.2015. 14:22

@PP - Srbija NIKADA i NIKOME nije bila ekonomski interesantna - ovo je Balkan, zemlja sirotinje i seljaka. Mi smo u "deficitu" već više od hiljadu godina a ipak smo bili u centru pažnje svih velikih ratova i događaja na evropskom kontinentu. Ne može se dekretom promeniti istorija i činjenica da smo razapeti na Balkanu - upravo što ova vlast pokušava iz petnih žila i to tako što pokušava da menja istorijsku svest Srba. Gubimo vreme pokušavajući da postanemo nešto što nismo i što nikada biti nećemo!

goran

28.06.2015. 14:41

@PP - "Srbija NIKADA i NIKOME nije bila ekonomski interesantna - ovo je Balkan,...." najpre ni samim Srbima, sto je ono o cemu govorim! Krajnje je vreme da prestanemo da budemo Nebeski narod i da postanemo poslovni narod jer to svi pametni rade na primer Kinezi a sada vec i Rusi. Niko nas nece jer samo trazimo izdrzavanje! Vreme je da se oslonimo na sebe i ponudimo robu i usluge koje mozemo a ne da cekamo rezolucije UN, EU, Ruse ili znak sa neba.

Predrag

28.06.2015. 11:44

@bobi vranje - Eto, kad te brani USA i prijatelj ti je, onda postanes genocidan narod, a oni koji su te klali i spaljivali, heroji i zrtve. Kada te EU brani, postanes kriv za sve ratove od pocetka sveta i izumiranje dinosaurusa....jer si Srbin, a Srbin ne sme na Balkanu da bude jak, jer na Balkanu mora da bude rat i sirotinja. Znaci, Srbin ima da bude krv i tacka! Eto, to ti je kad te EU brani.

Predrag

28.06.2015. 12:06

@bobi vranje - Bravo imenjače hvala ti za ovaj komentar kao da sam ga ja pisao a mene bi inače cenzurisali.

repus

28.06.2015. 12:17

@bobi vranje - док је тито голим отоком контроилисао назобви српске родољубе који су волели русију и гурали србију да ратују у србији је био мир 40 година кад су доишле пастриоске странке на власт деца шумадије и србије су мобилисана и слата по туђим државама да убијају и да буду убијена или заробљена а поврх свега те исте патриоске снаге данас дижу споменик терористи у београду који је коштао пгибије милионе срба

hristina

28.06.2015. 12:43

@bobi vranje - repus, super! Nista toliko antisrpsko, a pisano srpskom rukom, ne procitah odavno! Ili nisi Srbin? Bice da je ovo poslednje!

Rusofil 2

29.06.2015. 01:38

@bobi vranje - repus, odakle ti tolika pamet covece, evo ti i od mene jedan minus, kad si toliko pametan, mi Rusofili 90% na ovom sajtu i ovoj stranici, i citavoj Srbiji ,divimo se vama hitlerofilima 10%

Rusofil 2

29.06.2015. 01:43

@bobi vranje - hristina ( cestita Srbkinjo ) ne veruj skrivenim ustasama, njih nekoliko na ovom sajtu kriju se iza : Vidovdan, repus, bobi vranje, daki, HB , i jos nekoliko Srbomrzaca, zar minusi ne govore da su zalutali na Srbski sajt.

шта се шуња иза жбуња

28.06.2015. 11:16

Какво ли су зло смислили Енглези муслиманима широм планете, када их заваравају оваквим накарадним резолуцијама?

Nikola

28.06.2015. 11:27

Hvala Britancima i SAD sto dovode do homonogenizacije srpskog naroda i jos cvrscim savezom sa Rusijom i Kinom, i zemljama BRIKS-a koje su preuzele ekonomsku komandnu palicu sveta.

čiča

28.06.2015. 11:31

Znači ponovo isto, Rusi su veći Srbi od Srba, šta ćemo kad oni sami biraju svoju vlast a nama je nameće brisel i vašington

PP

28.06.2015. 12:03

@čiča - Strpimo se još malo! Sloboda je blizu. Grčka se upravo oslobađa okupacije, onda je na redu Bugarska, pa Makedonija i na kraju Srbija. Sloboda je, kao i pravda, spora ali dostižna ako svi verujemo u nju!

Miladin

28.06.2015. 12:49

@Miladin - Iz kraja sam odakle je Vuk uzeo nas govor i proglasio ga za knjizevni jezik, i u nasim selima se kaze "sretan", arhaizam, kao i rec "djeneral", ziv bio!

Igor

28.06.2015. 13:36

@Miladin - @Miladin Gresis. I ja sam poreklom iz tih krajeva i govorim "srecan". Ne kaze niko sreTa nego sreCa.

Dule Petrović

28.06.2015. 14:52

@Miladin - Pa "sretan" je hrvatski, a ovi su se mnogo druzili sa ustasama, pa usvojili.

Miladin

28.06.2015. 15:01

@Miladin - U redu, tebi i tebi slicnima neka bude sreCan Vidovdan, nama ostalima neka bude sreTan. I ne gresim, upoznao sam i pradeda i deda, znam kako zvuci izvorni - Vukov srpski jezik, na koji mnoga lingvisticka pravila nisu u potpunosti primenjiva. No ako neki profa sa filoloskog kaze da je "srecan" pravilno, ja cu ipak i dalje pricati nepravilno, onako kako su mi govorili preci.... uzdravlje.

Срби нађу разлог за свађу

28.06.2015. 20:57

@Miladin - Дуле Петровићу, Хрвати су за свој књижевни језик усвојили српски (штокавски), мада у Хрватској ван Републике Српске Крајине још увек говоре словеначки (кајкавски). Зато, срећан вам Видовдан и све вам сретно било!

<*)))>{

28.06.2015. 12:07

Ama, trazite od Rusije da ulozi veto i gotova stvar! Sto se mrcvarite i zasto dopustate zlonamernima da nas cimaju!

repus

28.06.2015. 12:29

@<*)))>{ - није русија наивна ма каква била и она зна шта је истина па неће да лажно контрира западу имају руси и даље трунке достојанства а зна русија да америка никада није погрешила у историји и зашто би и због кога опет као прошлог века контрирала целом свету и тврдилаупротно и трпела последице

Vidovdan

28.06.2015. 12:24

Kako god da se izjasni Rusija i Kina ne mogu nas osloboditi savesti i pocinjenog zla na prostoru SFRJ.Bog da nam da bolje Vidovdane,duboko smo zaglibili.Ako nas podrze Rusi i Kineze oni su gori od nas...

Меда

28.06.2015. 12:41

@Vidovdan - Браво. на теби је посао прања мозга одрађен, остало је јос 6 милиона Срба.

gаgo m

28.06.2015. 12:42

@Vidovdan - Vidovdan - Бајраме или провокатору,иди се лечити а док третман траје понешто и прочитај о томе коме је требао и ко је почео рат у Ју!Литературе о западним манипулацијама током последњих ратова на Балкану,има сасвим довољно.

Vesna

28.06.2015. 12:45

@Vidovdan - Kakvim ste Vi to zlom podojeni te ni dusu ni "oci" , za svoj narod , nemate ? !

xyz

28.06.2015. 12:46

@Vidovdan - Sta lupetas ovde? Ne vredi ti ni pisati pravi odgovor koliko si patetican...

Miladin

28.06.2015. 12:48

@Vidovdan - Sto si uzet taj nick nesrecnice, znamo mi ko je ubijao nasu decu, rezerviste u kolonama i dovodio mudzahedine, ko je rasparcavao Jugoslaviju po podrsci USA< Nemacke, Vatikana, NATO-a, a ko ju je branio i na kraju proglasen krivim za sve.

bosnjak

28.06.2015. 13:00

@Vidovdan - Meni kao muslimana je sramota sto smo mi muslimani ubijali hriscane I sto smo napravili genocid nad njima I sto niko ne zeli da prica o tome jer amerika j britanija se umiljavaju muslimanima sa jedne strane a sa druge ubijaju muslimane britainija i amerika su najvece genocidne drzave na svijetunzato sada pokusavaju da posvadjaju muslimane i pravoslavce da bi oni vladali svijetom a cak su napravili isis ti ameri I britanci!

HB

28.06.2015. 13:19

@Vidovdan - @Vidovdan, Svaka cast. Dokle cemo velicati one kojih se normalan srami? Sve se pitam je li nesto nije u redu sa mnom ili sa svim drugim koji citaju ovu kolumnu i ostavljaju komentare. Dobro je, ima nas jos koji se suprostavljaju nacionalistickim i fasistickim idejama. Hvala ti za komentar.

saša

28.06.2015. 14:12

@Vidovdan - "Vidovdane" ili bolje reći Ujka Matija BG (bio bi red da se potpišeš standardnim nickom),sva sreća pa je u koloniji Srbiji takvih kao ti,onoliko koliko je alfatoksina u mleku...........

Putnik

28.06.2015. 14:48

@Vidovdan - Samo da dodam: Nemci nasi najveci neprijatelji, a branioci Hrvata, su nasi najveci neprijatelji, a koji su dobili priliku sada, da nam se osvete za Drugi svedski rat. Ovo nasi nepismeni komentatori ne vide u opste vec samo lupaju, odnosno mrznja prema srbima ih goni na to.

Putnik

28.06.2015. 15:01

@Vidovdan - Bravo Bosnjak, Vidi se po tebi da si razuman covek. U ovoj nasoj nesreci smo krivi svi a ne samo Srbi i Bosnjaci, u ovo su nas uvkli politicari radi licnih interesa, a ubijali se glupaci, neskolovani i priprosti, jer ih je bilo lako iskoristiti. Danas mnogi od tih siromaka bez noge oka ruke i TJ, nemaju ni osnovna sredstva za zivot, dok oni sto su nas zavadili, zive bolje i od Amerikanaca. Zao mi je sto nemozemo jednom shvatiti da smo mi ipak isti narod samo vere su razlicite.

Srbo

28.06.2015. 12:27

Britanci pisu rezoluciju o srebrenici da operu svoje ruke do ramena krvave u toj raboti koju su zakuvali zajedno sa svojom bracom americkim krvnicima. Zajednicki su opasniji i stetniji od poplave zemljotresa, cunamija ,vulkana i uragana zajedno.

HB

28.06.2015. 13:12

@Srbo - Citav svet zna sta se desilo u Srebrenici i celoj Bosni. Vukovaru, isto tako. Priznajmo genocid i prihvatimo odgovornost. Ne slusajmo samo nase medije. Citajmo sta drugi misle o nama, obicno je to pravo merilo. Bezbroj puta sam bio u situaciji da se stidim zbog onih kojima se vecina ponosi. Otvorimo oci i sagledajmo realno na dogadjaje iz sramne srpske proslosti.

Putnik

28.06.2015. 14:41

@Srbo - Trebao bi da se vise stidis sam sebe jer pojima nemas sta govoris. Zalis tudjince koji su i otpoceli krvave sukobe sa Srbima a svoje i ne spominjes da su i oni ubijani klani i glave im sutirane kao fudbal. Gde ti je mozak i ko si ti. U ovom komentaru si sve rekao, i o takvima se ne treba komentarisati i gubiti vreme, ali je istina jedno, dok takvih ima u Sdbiju, Srbiji spasa nema.

HB

28.06.2015. 15:51

@Srbo - Ja sam rekao ono sto misli svako ko nije sledbenik nacionalistickih ideja. Stbija nikada ne zasluzuje clanstvo u EU. Po idejama i svemu drugom kasni nekih 100-ak godina iza civilizovanih zemalja. Nasa realnost. Zao mi je sto ste zatrovani mrnjom i nacionalizmom.

Александар

28.06.2015. 16:38

@Srbo - На основу вашег коментара ја мислим да сте ви наиван човек, али иако је то моје субјективно виђење, по вама је то чињенично стање. Какав је то аргумент? Друго, немамо ми шта да признамо кад нисмо ништа починили.

HB

28.06.2015. 17:43

@Srbo - Ah ja, nije mi uopste vazno sta jedan Aleksandar misli o meni, niti bi volio da ga upoznam. Ja sam odrastao i veoma situiran covek, nimalo naivan. Kad pogledam moj saldo na racunu vidim koliko vredim. Smejem se na sve grohotom!

Rusofil 2

29.06.2015. 01:24

@Srbo - Sram te bilo !!! ti nastupas u ime Srba, prestavljas se kao Srbin,a to nisi,u stvari bio si dok stepinc nije pokatolicio tvog dedu u Jasenovcu, . Braco Srbi ovo je krvat, Citav svet zna ( zapad se raduje ) sto je u njihov tisucljetnji san ,, ndh ,, ubijeno od ustasa krvoloka oko 1,5 miliona Srba, a Srbi u bratstvu i jedinstvu sa krvolocima. Evo i od mene jedan minus 140-cetvrti, vidi vidi ovaj ima 11 istomisljenika, ovde ima posla za Psihijatra.

Православац

28.06.2015. 12:32

Косово и Метохија је Србија! Живела Русија и Владимир Путин! Нема нама овде живота без вас браћо. Срећан Видовдан свим Србима и Српкињама!

olja

28.06.2015. 12:32

Trazite veto od Rusa ,Kineza i ostalih clanica Saveta bezbednosti,koje su na nasoj strani ,a imaju pravo da budu protiv Rezolucije od strane 'nasih saveznika' iz drugog svetskog rata-Engleza ,Francuza ,Amerikanaca,koji su jureci Nemce po Srbiji,sravnali nasu napacenu Srbiju sa zemljom,jureci Nemce iz vazduha.Nista nisu bili bolji od Nacisticke Nemacke iz tog doba,samo su nas unistavali na drugaciji nacin.Osetili smo to i 1999.godine!Satanisti!

dušan

28.06.2015. 12:41

Tako je. Tako se treba ponašati a ne ovi što su bili iznad Sarajeva. Radi takih bacit će te ljagu na cijeli Srpski narod.

Србин Јужњак

28.06.2015. 12:48

@dušan - Драги комшија Ибрахиме,није лепо што се лажно представљаш. Ми из Србије волимо Републику Српску,и волимо наш народ преко Дрине,тако да ваши бедни покушаји не могу да нас заваде.

Брате Србине Јужњаче

28.06.2015. 14:08

@dušan - .... ништа специјално него да кажем амин на то што говориш. Толико.

Бивши Сарајлија

28.06.2015. 15:00

@dušan - Хасане, Мухамеде, Османе, или како ли се већ зовеш: пази мало на језик ако се већ лажно представљаш као Србин. Оно "таких" уместо "таквих" је довољно да те изда. А о осталим граматичким грешкама ћемо други пут.

HB

28.06.2015. 13:03

Ljudski je priznati istinu i graditi nove poglede na suzivot bez nacinalistickih ideja i omalovazovanja drugih naroda i narodnosti. Srbi se nalaze u zivom blatu i sto se vise budu otimali sve dublje ce tonuti.

Hasan seckati

28.06.2015. 13:31

@HB - Nema tu vise nikakvog zivog blata. Stajanje Rusije na noge znaci i kraj zverske antisrpske proagande onakvom kakvom je svi pamtimo. Lako je vasim gazdama bilo da se propagandno izivljavaju dok je Rusija bila na kolenima.

Mikadin

28.06.2015. 14:50

@HB - Rece pripadnik naroda koji lupa plocu ubijanim zrtvama u Jadovnu......., najmonstruoznijeg i najgenocidnijeg naroda u istoriji Balkana.

Rusofil 2

29.06.2015. 01:15

@HB - HB ( hrvatska budala ) Srbi su stradali od krvatskih maljeva, Srbosjeka, testera, budaka........ 1, 5 miliona, i mi sa najvecim gradom pod zemlju Jasenovac, u bratstvu i jedinstvu sa krvolocnim krvatima. Tacno je bili smo u blatu, pod josipom brozom, pod jelcinom, eeeeee necemo i pod Putinom, blato ceka nekog drugog, Srbe ne sigurno, ima nesto sto se zove ,, NJet ,, !!! Hvala za odobrenje.

Ratko

28.06.2015. 13:07

Prvo Srbija nije nikada bila saveznik amerima i britancima u 2 svjetskom već Titina Jugoslavija. Srpski kralj je potpisao pakt sa Hitlerom. Englezi i ameri su bombardovali njemce po Srbiji i sigurno je bilo nevini žrtava. A šta su vam radili Rusi kada su prolazili kroz Srbiju?

Predrag

28.06.2015. 15:18

@Ratko - Zasto nisu bombardovali Zagreb? Koliko puta su bombardovali Zagreb? Ko je vise pocinio zlocina na ovim prostorima, Nemci ili NDH? Ta prica da su u Beogradu bombardovali Nemce pada u vodu.

Balkanikus

28.06.2015. 13:13

Ma koji Rusi? Koji veto?Oni su vecito kad je trebalo da nas "brane" prvo gledali sebe i sa Amerima pravili dil.Mi smo im sluzili uvek kao dobra roba jer sto nas vise napadaju oni vise profitiraju.Srbine shvati da ces uvek biti roba za podkusurivanje velikih sila...

Putnik

28.06.2015. 14:29

@Balkanikus - Balkanikus: ako vec zelis da komentarises, trebao bi da ides malo vise u skolu da naucis vise, te tako bi mozda i mogao da komentarises nesto sto u stvari pojima nemas. Zbog ovakvih koji samo lupaju da bi pokazali da postoje Srbija nikada nece moci da napreduje iako je prakticno veoma bogata zemlja, ali sa siromasnim mozgom.

Student iz Beograda

28.06.2015. 14:54

@Balkanikus - U pravu si Balkanikus samo neki "veto" vamo, "veto" tamo i ode Kosovo Albancima!

saša

28.06.2015. 15:19

@Balkanikus - Student iz Beograda@,Kosovo i Metohija ne "odu" od Srbije zahvaljujući Vetu ili ne Rusa ili bilo koga,nego zarad izdaje domaćih beogradskih evrofila poput tebe,jer se već 8 godina ne traži potpis Rusa na "briselsku izdaju",nego potpis Srba koji na to pristaju,ili da sami pristanemo da ga prodamo za lažna obećanja i tepsiju ribe!E problem je u tome da imamo 20% gamadi među nama u koloniji Srbiji,koji bi rođenu mamu ili sestru prodali za 10E,a ne "neko" Kosovo,Republiku Srpsku ili neki drugi deo.

steve

28.06.2015. 15:21

@Balkanikus - Ti si se ocigledno pretrgao od skole. Kad neko pominje skolu zna se da u istu nije ni usao. Jel baba naucila da pises samo stampano, cirilicu.

Rusofil 2

29.06.2015. 01:08

@Balkanikus - steve, dali si ti slep i ne vidis da je na ovom sajtu 95% uz Rusiju, 05% za uranijum ekipu-zapad, sta mislis dali je pismenije ovo 95 % ili 05 % neko je za Psihijatra , ti proceni sam. Kontroli hvala za odobrenje.

STA RECI...?

28.06.2015. 14:16

Najveci neprijatelj Srbije i nas samih od kada je rata i maca je VB i Anglo-saksonija .Ucite decu i svaki dan im to ponavljajte i dojite ih tim.Nemojte da dozvolimo da se sutra cesemo po glavi i opet ispadnemo glupi.Nemojte da dozvolimo da nam deca zaborave imena i znacaj predaka unazad 800 godina i vise. Papir i olovku u ruke i prebrojte nase zrtve,makar od Jasenovca pa do Milosrdnog andjela.Pogledajte nam groblja.Svakim danom sve veca.Osiromaseni uranijum.Mi genocidni. Smesno.

Ђорђе С.

28.06.2015. 16:52

@STA RECI...? - Грешиш! Највећи непријатељ Србије смо ми сами! Кад нас је непријатељ блатио и кривио за све лоше што се дешавало, ћутали смо и мислили "Сви знају да су то лажи, сви знају истину"! А нова "истина" је креирана до сатанизације Срба! Руси су нам нудили да се придружимо "растућој снази Русије", напустимо снове о уцењивачкој ЕУ и питање КиМ вратимо "под окриље УН и у оквире Р1244", а ми смо их игнорисали.Понудили су нам вето на Предлог резолуције, а ми бисмо да се донесе нова, мало "ублажена" верзија.

steve

28.06.2015. 15:19

Ni ne citam komentare niti odgovore ovih nesrecnika sto nisu dalje od Lazarevca otisli a u skoli nisu briljirali ali sve znaju o Rusiji I veliki su njeni ljubitelji. Sta kazete nije ubijeno 10 000 ljudi nego samo 7000 pa onda nije genocide. Za svakog coveka treba odgovarati. Sram vas bilo licemerja koje I mediji podrzavaju objavljujuci samo jednoumne komentare.

Херман и Корвин

28.06.2015. 21:01

@steve - "Стево", погрешио си, није 7.000, већ 700! При ослобађању Сребренице изгинуло је између 700 и 1.200 "хероја џихада" који су извршили покоље око 3.500 цивила у 39 српских села и који су бежали према Сарајеву (сви цивили из Сребренице су по сопственој жељи евакуисани, под надзором УН, на муслиманска подручја).

karate

28.06.2015. 15:23

Kada se covek davi slamka mu se cini kao bandera pa se jedino moze uhvatiti za tu slamku i nadati se spasu. O svemu ovome je trebalo davno misliti i razmisljati a ne krenuti na goloruk narod sirom ex Ju . Sada je ne samo kasno nego i pre - prekasno za komentare. Izdrite braco pa sta bude neka bude . Ali tamo gde je Britanija, Amerika, Evropa a sa njima Turska, Arapi , Japan , Australija, Kanada i jos mnoge drzave sveta kao i sve balkanske drzave osim Grcke ..... zna se sve .

Predrag Zdrale

28.06.2015. 18:17

@karate - Istorija dogadjaja u SFRJ ti je slaba strana, vidi se da si je negde vani izucavao.

СЕНОВИЋ

28.06.2015. 16:33

Пријатељи Владе Србије поднели једну, а пријатељи Србског народа другу резолуцију.

Milos Jankovic

28.06.2015. 17:01

Ucite decu Amerika i Velika britanija su&nbsp; agresorne drzave i neprijatelji covecanstva. Da to nikad ne zaborave nijedne generacije Nikad nam ne trebaju takve diktaturske tvorevine

Todor

28.06.2015. 20:21

@Milos Jankovic - Deco, ne zaboravite da su nas Englezi bombardovali u ll Svetsom ratu daleko više od Nemaca. Jedna od meta u Nišu im je bila i Gradska bolnica. Niš su bombardovali 15 puta

Aleksa

28.06.2015. 17:42

Vatikan je u jednom Veku izvršio 3 genocida nad nama! Moramo pokrenuti Rezoluciju o genocide nad Srbima u 20 veku. Prvi, 1914 godine, Drugi 1941 I Treći najstravičniji genocide sa radio aktivnim bombama koje je NATO privatna vojska vatikanskih jezuita 1999 godine bacila na nas. Pod direktnom komandom Vatikan napale su nas 19. katokičkih država zajedno 1999 godine I bacile genocidne bombe na Srbiju.

А Хрвати и Шиптари?

28.06.2015. 18:11

@Aleksa - Прескочио си геноцид 1991-1995!

Rusofil 2

29.06.2015. 00:36

@Aleksa - Doci ce na red : I krvati , i arnauti , i poturice, onda kad Balkanom zavlada Rusija, a zapad padne na kolena.

Политички дилетанти

28.06.2015. 19:03

Калкулације са пребројавањем потенцијалних гласача "за" и "против", као и неспретно написани поднесци међународним институцијама, донели су нам више пута велике штете. Зато, за сваки случај, да не буде изненађења, тражити вето Русије!

ANALOGIJA

28.06.2015. 20:41

Ako je Putin i današnja Rusija napokon shvatila da se sve u ex-YU dešavalo kao eksperiment i generalna proba za Postsovjetsku eru onda su Rusi itekako zainteresovani da ovakvi sumanuti potezi prefriganih anglo-saxonaca nikad ne dođe do stola SB.Neće da prođe mnogo godina a Rusija i Rusi biće proglašeni kao genocidni agresori i okupatori naroda Istočne Evrope i Azije i da tako genocidni Rusi zavređuju međunarodni protektorat i KATARZU koju će im NATO obezbediti da postanu civilizovani. Videće se.

Rusofil 2

29.06.2015. 00:33

@ANALOGIJA - ANALOGIJA : Nemogu da ne reagujem, koji medjunarodni protektorat, pod okupacijom americko-evropske okupacije svesti normalnog dela covecanstva, Sacekajmo jos malo, da Rusija i Kina - Indija - Kazahstan - Belorusija i ........ bace zapad ( okupatora LJudske svesti ) na kolena, i onda treba upotrebljavati : Medjunarodni protektorat, Medjunarodna pravda, Medjunarodno sudstvo itd. Ovo danas je sve uvijeno u gestapo foliju. Molim kontrolu za odobrenje, hvala.

odobrenje

01.07.2015. 00:31

@ANALOGIJA - odobreno ti je reagovanje jer je u stili:sačekajmo još malo pa će da bude.Šta će da bude?Mi(današnji i oni jučerašnji)čekamo da Rusija"stane na noge"ili barem da"dođe do pameti"i da blagovremeno detektuje"šta joj se pakuje",a ne da joj se desi Disolucija SSSR-a a da se kadeti na akademiji Džeržinski/gde se obučavao i Putin/iščuđavaju"šta se to dešava".Ako ćemo iskreno, Mi, Srbi čekamo još od 1752.godine kada je cetinjski vladika Sava poručio Caru:Moja je želja da Rusija izađe na Adrijansko more.

Mica Bor

28.06.2015. 22:42

Engleska i njen bliski" rodjak" Amerika,su od uvek radili na stetu srpskog naroda.Tako da ovo sada sto od njih dolazi ,nije nista novo.Samo njihove "lepe" zelje za buducnost !

Miomir Maksimcev

29.06.2015. 00:01

Zasto Britanci zele da proguraju ovu rezoluciju mada u Tribunalu u Hagu jos nisu zavrseni procesi protiv Karadzica i Mladica? Ako britanska rezolucija prodje Tribunal ce morati da osudi gore imenovane za genocid jer Tribunal ne moze da bude protiv svog osnivaca. Ovo je najbrutalniji vid pritiska politike na mezavisnost pravosudja.

Rusofil 2

29.06.2015. 00:22

Britanija ( americki spiun ) treba poslati samo jednu ,, Bulavu ,, u london, ta spiunska rasa samo taj jezik razume, jezik Bulave, Topolja, Rubeze, i drugih adekvatnih pregovaraca sa engleskom. Kontrolu molim za odobrenje ove realnosti, hvala.