Svijet

Cipras razgovarao sa Milerom na forumu u Sankt Peterburgu

Cipras razgovarao sa Milerom na forumu u Sankt Peterburgu
Cipras razgovarao sa Milerom na forumu u Sankt Peterburgu

SANKT PETERBURG - Grčki premijer Aleksis Cipras sastao se sa generalnim direktorom ruske kompanije "Gasprom" Aleksejem Milerom na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

"Razgovori Ciprasa i Milera održani su u paviljonu 'Gasproma'", izjavio je novinarima zamjenik predsjednika ruske kompanije Aleksandar Medvedev.

Cipras, koji boravi u dvodnevnoj posjeti Rusiji, trebalo bi da se sutra sastane sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Ovo je druga posjeta Ciprasa Rusiji za manje od dva mjeseca.

Glavna tema o kojoj će Putin i Cipras razgovarati biće svakako izgradnja "Turskog toka", gasovoda koji bi trebalo da prolazi kroz teritoriju Grčke.

Ipak, dvojica državnika svakako će se dotaći teme potencijalnog pridruživanje Grčke banci BRIKS, koja je već nagovijestila da bi zaduženim Grcima u slučaju dogovora mogla da pozajmi znatnu količinu novca.

Grčka pokušava da dobije pomoć prije kraja juna kada joj dospijeva velika rata duga. Da bi to dobila, mora da se obaveže na nove reforme, od kojih su mnoge suprotne izbornim obećanjima Ciprasa i njegove stranke Sirize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije