Srbija

Četvrtak, 03.12.2009.

08:21

Energetici 700 miliona evra iz Kine

Kina je Srbiji ponudila kredit od 700 miliona evra za investicije u termoelektrani i kopovima uglja u Kostolcu.

Izvor: Beta

Default images

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Dragomir Marković je kazao da je projekat u ranoj fazi i da još nema uslova tog kredita, tako da ne može sa sigurnošsću da se tvrdi da li će doći do realizacije kredita i kojim tempom.

Marković je naveo da bi projekat obuhvatio obnovu bloka B1 u termoelektrani Kostolac, ugradnju sistema za odsumporavanja dimnih gasova na blokovima B1 i B2 i eventualnu izgradnju bloka od 300 do 350 megavati sa investicijama u proširenje ugljenokopa Drmno.

Generalni direktor EPS-a Dragomir Marković ocenio je da bi obnova bloka B1 i ugradnja filtera za odsumoporavanje na oba bloka Termoelektrane Kostolac mogla relativno brzo da se realizuje i naveo da je vrednost tog dela projekta od 200 do 250 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Statistički izveštaj Banke za međunarodna poravnanja (Bank of International Settlements – BIS) za poslednji kvartal 2023, kao i godinu u celini, pokušava da sagleda protok gotovine kroz međubankarske sisteme u celom svetu.

8:31

24.5.2024.

1 d

Podeli: