Novinarka Danasa Snežana Čongradin i novinar Zoran Kesić dobitnici su godišnjih nagrada „Nikola Burzan“ i „Stanislav Staša Marinković“ povodom Dana lista, koji je danas obeležio 18 godina od osnivanja.


Na svečanosti u redakciji Danasa, Čongradin je rekla da su nagradu „Nikola Burzan“ zaslužile mnoge njene kolege iz političke i drugih rubrika Danasa. Ona je izrazila nadu da će to priznanje, koje nosi ime jednog od osnivača Danasa, Nikole Burzana, dovoljno dugo trajati da ga i njene kolege mogu dobiti.

Čestitajući Danasu 18. rođendan, Kesić je rekao da nagradu „Stanislav Staša Marinković“ posvećuje svom prvom uredniku Đoki Vještici koji mu je pre 20 godina pružio šansu da se bavi reporteskim poslom.

– Pre svega da čestitam Danasu punoletstvo. Neka ste živi i zdravi. Još malo u vojsku, zatim u stranku, pa da se zaposlite, dodao je Kesić.

Glavni urednik Danas Zoran Panović zahvalio je osnivačima tog lista što su njemu i drugim kolegama iz redakcije omogućili da rade i pišu slobodno.

Jedan od osnivača Danas, Radomir Ličina rekao je da proteklih 18 godina nije bilo lako za Danas, ali da je redakcija uspela da se izbori sa problemima.

Bilo je to i tragično i herojsko vreme. Koliko nas je još ovde koji se sećaju one neopisive noći između 8. i 9. juna u Jagićevoj 3 kada iskreno nismo znali hoćemo li se pojaviti na kioscima, naveo je Ličina.

On je naveo da Danas može ponosno da kaže da nije od onih koji revnosno razdvaja žito od kukolja, a potom štampa ono drugo. Ličina je zahvalio i čitaocima koji su sve vreme verovali u Danas.

Proslavi su prisustvovali nekadašnji i sadašnji „Danasovci“, prijatelji lista i kolege iz drugih medija. Redakcija je primila brojne čestitke iz zemlje i sveta. Za katering se pobrinuo Hotel „M“ iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari