Sreda, 25.06.2008.

12:34

Getlin ne može u kvalifikacije

Izvor: B92

Default images

Okružni sudija zaustavio je pokušaj olimpijskog šampiona na 100 metara Džastina Getlina da se takmiči u američkim kvalifikacijama za Igre u Pekingu. Sudija Lejsi Kolijer poništio je odluku donetu prošlog petka, po kojoj bi atletičar u narednih deset dana mogao da se takmiči, uprkos tome što ga Svetska atletska federacija suspendovala na četiri godine zbog dopinga.

Getlin je kaznu dobio zbog toga što je 2006. u Kanzasu bio pozitivan na testosteron. Pet godina ranije on je bio pozitivan na amfetamine, koje je unosio u organizam kao deo leka za bolest poremećaja pažnje. Upravo je ta odluka dovela do žalbe, jer je na taj način prekršen zakon o Amerikancima sa poremećajima.

Sudija Kolijer složio se sa tim da su Getlinova prava prekršena u prvom slučaju, ali je dodao da sud nema nadležnost u ovoj situaciji da takvu odluku može doneti samo Olimpijski komitet SAD.

Pred atletičarem je sada izuzetno kratak period, s obzirom na to da američke kvalifikacije počinju u petak u Judžinu, savezna država Oregon, a kvalifikacije na 100 metara zakazane su za subotu.

Getlinov advokat Džozef Zarzaur najavio je žalbu saveznom sudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: