Prijava protiv sudije koji je sklanjao predmete da zastare

Protiv sudije M.P. iz Prekršajnog suda u Guči u čijem je ormanu nađeno 27 predmeta sa izvršnim presudama koji su nestali prošle godine, podneta je prijava disciplinskom tužiocu Vrhovnog saveta sudstva.
Protiv sudije M.P. iz Prekršajnog suda u Guči u čijem je ormanu nađeno 27 predmeta sa izvršnim presudama koji su nestali prošle godine, podneta je prijava disciplinskom tužiocu Vrhovnog saveta sudstva.

Nestali predmeti su iz oblasti saobraćaja iz 2012. i 2013, sudija je bio M.P, a pretežno je reč o izvršnim presudama za koje su propisane visoke novčane kazne ili mere oduzimanja vozačke dozvole. "Reč je o teškim prekršajima poput vožnje pod zabranom i u alkoholisanom stanju i nasilnička vožnja. Za većinu su kazne od 100.000 dinara i oduzimanje dozvole od tri do 11 meseci. Pretpostavlja se da je M. P. uzimao po nekoliko stotina evra od ljudi kojima je dozvola neophodna zbog posla i onda te predmete sklanjao da zastare", rekao je za "Blic" izvor iz Prekršajnog suda.

M. P. je početkom godine iz Čačka prešao u odeljenje Prekršajnog suda u Guči, a predmete je u njegovoj kancelariji pronašla koleginica koja ga je menjala dok je bio na odmoru. "Sudija koji je zadužen u navedenim predmetima izjavio je da je verovatno greškom poneo predmete u Guču. Protiv njega je podneta disciplinska prijava Disciplinskom tužiocu VSS", navedeno je u šturom saopštenju. Nekoliko sudija čačanskog suda, saglasno je da je M.P. već morao da bude procesuiran, imajući u vidu da je i ranije imao nerazdužene predmete koji su fizički nestali.

Za nestale predmete koji u međuvremenu nisu zastareli počela je rekonstrukcija, pa su strankama koje su sudiji M. P. već dale novac počeli da stižu pozivi za suđenje, iako su mislili da je stvar završena.

  • alo bre

    04.06.2015 13:34
    @anonimus-kontrola
    Ma kakva kontrola, treba sabrati sve godine tamnovanja
    koje su dosudjene, pripisati mu na ime i uputiti ga da
    odrobija iste.

    Ili , uvesti clan Krivicnog zakona:
    za namerno smetanje izvrsenja pravde osobi koja to ucini pripisati sve kazne koje je opstruisala.
  • Zoro

    04.06.2015 07:26
    Kod nas...
    ... u Novom Sadu toga "NEMA". Kod nas su sudije "POŠTENE" baš poštene??? (osim desetak izuzetaka)
  • 04.06.2015 07:07
    kontrola
    treba sudijama uvesti kontrole da se vidi sta rade i kako rade a ne slucajno da se otkrije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Ćuta: Ono što smo danas videli je Kolumbija

Poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta ocenio je da je današnje glasanje na lokalnim izborima u Srbiji obeležio "niz nepravilnosti" za koje je optužio Srpsku naprednu stranku (SNS).