Uhapšeni Srbi i Crnogorci, planirali pljačku banke u Zagrebu!

J. K.

02. 06. 2015. u 23:11

U zagrebačkom naselju Siget policija je sprovela akciju razbijanja grupe stranaca koji su planirali pljačku banke u Zagrebu, uhvaćeno pet ili šest državljana Srbije i Crne Gore

Ухапшени Срби и Црногорци, планирали пљачку банке у Загребу!

Ilustracija

ZAGREB
OD STALNOG DOPISNIKA

U VELIKOJ policijskoj akciji u Zagrebu, u kojoj su učestvovali specijalci, a koristio se i helikopter, uhapšeno je više državljana Srbije i Crne Gore koji su navodno planirali pljačku banke. Policija nije za sada objavila imena uhapšenih, ali je potvrđeno da je reč o pet ili šest državljana Srbije i Crne Gore koji su unajmili stanove u zagrebačkom naselju Siget.

Sve vreme u Zagrebu policija ih je pratila, a grupa je bila dobro organizovana i koristila je nekoliko automobila kojima je trebalo da pobegnu ako uspe pljačka. Akcija je počela u toku dana kada su specijalci još pregledali stanove i garaže, tražeći članove grupe. Za jednim od odbeglih članova grupe policija je vikala ‘stoj, pucaćemo’, nakon čega je uhapšen.

Najveći deo akcije odvijao se u garaži, u neposrednoj blizini Autokluba. Građani su bili iznenađeni kada su policajci upali u garažu i okružili celo naselje. Zaprepašćenim ljudima su dovikivali: ”budite mirni, hvatamo strance, razbojnike”.

Prvo se mislilo da je reč o dilerima droge, a policija nije želela da otkriva nikakve detalje. U prvim izdanjima zagrebačkih novina objavljeni su izveštaji koji spominju razbojničku grupu koja je pljačkala po Zagrebu poslednjih sedmica, a tek je uveče objavljeno da je plan razbojničke grupe bio da se opljačka velika banka u Zagrebu, kao i nekoliko spektakularnih krađa i provala.

Prvi iz grupe uhapšen je još u utorak ujutro, a tokom akcije naselje Siget, preko puta Zagrebačkog Velesajma, nadletao je helikopter koji je javljao specijalcima gde beže drugi članovi grupe. Policija je pretražila i više stanova i garaža i našla oružje, a ispitani su i brojni građani koji su zadnjih meseci iznajmljivali stanove i sobe.

Ustanovljeno je da su državljani Srbije i Crne Gore iznajmljivi prostore navodeći da su u Zagrebu zbog dogovaranja poslova, ali su očito od samog početka bili sumnjivi, jer je policija veoma brzo počela da im prisluškuje telefone.

Tako je i otkriven plan koji je trebao da uključi napad na banku, a istražitelji će tek narednih dana doći do pune istine i otkriti da li su članovi grupe imali pomagače i saradnike u Hrvatskoj. Građani su potvrdili da su se ”čudni ljudi” sastajali u garaži u Sigetu i da su obavestili policiju.

Članovi grupe iznajmili su i nekoliko garaža, a u jednoj su držali i motor, za koji se pretpostavlja da je korišćen u prethodnim akcijama. U toku noći nastavljena je potraga za drugim članovima griupe, jer policija pretpostavlja da ih je više od deset. Dok su televizijske ekipe snimale policijsku akciju za večernje vesti uhapšen je još jedan član grupe za kojeg se tvrdilo da ima ‘crnogorski naglasak’.

Svi uhapšeni odmah su odvedeni u prostorije zagrebačke Policijske uprave gde su ispitani. U sredu će biti izvedeni pred sudiju i očekuje se da će im biti određen jednomesečni pritvor. Policija tek treba da ustanovi šta je sve grupa do sada uradila, pripremajući veliku pljačku banke, a pretpostavlja se da su izvršili niz krađa i pljačka ne samo u Zagrebu, već i u okolnim gradovima.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Lana

03.06.2015. 01:29

Zasto ih deklarisete kao Srbe i Crnogorce kad su to ustvari Crnogorci koji zive (mozda cak i rodjeni u Beogradu sto ne iznenadjuje) a izjasnjavaju se kao Srbi, naravno po potrebi? Samo ih pitajte gde su im rodjeni roditelji i sve ce vam biti jasno.Toliko! Ne bi me iznenadilo ako ovo ne objavite jer su Novosti ionako crnogorske.

Mrnjau

03.06.2015. 05:36

Nije mi jasno kako se neko uhapsi jer planira evo ja planiram već 30god da opljackam neku banku iako nisam po kom osnovu bi oni meni sad sudili wtf

Nenad

03.06.2015. 07:53

Svašta.Kako hapsiš nekoga jer planira nešto nelegalno? Pa ako se hapsi jer o necemu razmišljaš,svi smo za hapšenje.Kakva virtuelna onanija...

Hrvoje

03.06.2015. 11:36

@Nenad - Sreco, u Hrvatskoj a vjerujem i u Srbiji je kaznjivo planiranje kaznenih dijela.To nije "razmisljanje" kako ti kazes, nego to je nesto puno konkretnije. U ovom slucaju oni su unajmili stanove, nabavili automobile (to ti jasno pise u tekstu), vjerojatno kupili jos nekakvu opremu itd. Sto bi mi sada trebali cekati da zaista odnesu vrece novca i pobjegnu glavom bez obzira? Tako da - ako ti razmisljas o necem nelegalnom to je u redu ali ako to svojim djelima planiras, onda ti policija moze pokucat..