30. maj  2015. 01.15  | Izvor: Tanjug, Kurir

Mihajlović: Nestabilnost regiona uzrok siromaštva građana

BEOGRAD -

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da je, posetom Tirani, premijer Srbije Aleksandar Vučić pokazao da nije samo lider u Srbiji već i u regionu i dodala da je nestabilnost regiona uzrok siromaštva naših građana i da se mora učiniti sve da se izađe iz začaranog kruga siromaštva i sukoba.

"Odnosi Beograda i Tirane poboljšavaće se onoliko koliko naša dela i dela naših suseda budu pratila izgovorene reči. Saglasili smo se da je zajednički krov svih Albanaca EU, kao što je i zajednički krov Srbije i Albanije EU, takođe", rekla je Mihajlovićeva u razgovoru za "Kurir".

Mihajlovićeva je rekla i da je povezivanje Albanije preko Srbije s ostatkom Evrope i naš izlazak na Drač i Jadransko more izgradnjom saobraćajnica, "ključni finansijski i graditeljski zalogaj".

"Tranzitni saopbraćaj od Tirane ka Evropi kretaće se srpskim autoputevima preko Beograda ka Zagrebu i ka Budimpešti. To su direktni i indirektni prihodi od tranzita. S druge strane, Srbija u naredne dve godine završava započete trase autoputeva i ka bugarskoj i ka Makedoniji i ka Crnoj Gori. Logično je da se povežemo i s Albanijom jer je to način da svi putevi zapadnog Balkana vode u Beograd", objasnila je ministarka Mihajlović.

Mihajlovićeva je rekla i da je albanski premijer Edi Rama bio odličan domaćin, koji je pokazao spremnost na potpunu saradnju i unapređenje odnosa.

Srodne vesti

Broj komentara: 5

Lola  30. 05. 2015. | 08:28
Uzrok siromastva si ti i tvoji kompanjoni. Rec "kompanjoni" koristi upravo ova gospodja kada govori o funkcionerima na vlasti, panje red da i mi, obicni gradjani, prihvatimomtu rec.
Strajder  30. 05. 2015. | 09:46
@Lola Pogrešili ste @Lola,uzrok siromaštva su oni koji su nas doveli do ove kritične situacije, a pričali i obećavali med i mleko .Dijagnostikovati uzrok bolesti koja se razvija od 5.oktobra a, ne kritikovati one koji anomaliju leče.Mislite o tome Lola !
1
2
Markantz  30. 05. 2015. | 09:36
Uzrok nestabilnosti je siromastvo. Da ljudi mogu od svog rada pristojno da zive, niko ne bi razmisljao o ratu.
Zoćko  30. 05. 2015. | 12:11
Putevi i mostovi, reke i pruge su perspektiva Balkana. Svako od nas bi trebalo da ugradi deo sebe u budućnost naraštaja, koji tek dolaze.
Bubi  31. 05. 2015. | 02:49
Vucic se poneo kao pravi lider, pokrenuo je saradnju Srbije i Albanije sa mrtve tacke.