Kaliforniju će u petak da razori zemljotres, Japanu preti nezamisliv cunami!

Novosti Online

28. 05. 2015. u 14:18

Kalifornija će verovatno biti pod morem, a dogodi li se to, Japan će da uništi ogroman talas, kakav ne možete ni da zamislite - upozorio je Frenk Hugerbits u svom videu

Калифорнију ће у петак да разори земљотрес, Јапану прети незамислив цунами!

Kalifornijska obala

SNAŽAN zemljotres uništiće Kaliforniju u četvrtak u 16 sati po lokalnom vremenu (petak po našem vremenu) - ovo bizarno proročanstvo izrekao je holandski istraživač Frenk Hugerbits čiji je video o "naučnim" razlozima za njegovu tvrdnju izazvao velike kontroverze.

- Kalifornija će verovatno biti pod morem, a dogodi li se to, Japan će da uništi cunami kakav ne možete ni da zamislite - dodaje Hugerbits .

Ovaj "zli prorok" do ovih saznanja došao je koristeći program pod nazivom „Solar System Scope”. Otkrio je kako će potres od 9,8 stepeni Rihtera da zatrese Kaliforniju u trenutku kada se najmanje pet planeta stavi u istu liniju sa Zemljom, tojest. kada dođe do takozvanog planetarnog poravnanja. To će, prema njegovim rečima, uticati na poravnanje Zemlje i Meseca, što će dovesti do promena u gravitaciji koje na kraju mogu da izazovu prirodne katastrofe poput zemljotresa - piše 24sata.hr.

- Budite oprezni i imajte plan za beg - poručio je Hugerbits stanovnicima Kalifornije koja bi, po njegovom proročanstvu, trebalo da bude uništena u petak u 1 ujutro po našem vremenu.

Iako je među delom stanovništva već zavladao nemir, geolozi iz celog sveta njegove tvrdnje nazvali su glupim, dodavši da je takav scenario gotovo nemoguć.

- Budimo jasni, to se neće dogoditi i ne može da se dogodi. Te tvrdnje su glupost - rekao je Fil Plejt iz New Scientist-a.

Sa njim su se složili i američki geolozi koji tvrde kako postoji samo 4,7 posto mogućnosti da Kaliforniju u naredne tri decenije pogodi takav potres.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (32)

Seljak

28.05.2015. 14:44

Uvek kad civilizacija ima nekih problema počinju da niču "Proroci", sve mogu da razumem ali kako je došao do 9,7 rihtera, koja mu je to planeta šapnula, čak i da bude zemljotres ja neću verovati u horoskope i sličene gluposti. Kalifornija stalno podrhtava svaki dan, svaki sat, svaki minu,t ali toliko neprimetno da se ne oseti, ali ako kaže taj neko da će biti zemljoteresa onda pusimo mu da živi u iluzijama. Uvek se nađe neko da mi pokvari dan na ovakav ili ovome sličan način.

neko tamo

28.05.2015. 14:51

Upravo dok sam prao zube prošla mi slična pisao, rekao je nešto samo da bi rekao, a sad šta će biti? Hm, čim postoji verovatnoća znači da nije nemoguće. Biće što biti mora.

Деки

28.05.2015. 15:00

Сан Франциско је већ био разаран снажним земљотресима, а Голден гејт, мост крај Сан Франциска, се љуљао као љуљашка. Сами американци су изнели узроке тих потреса и страхове од још већих разарања, а навели су јасно и због чега. Разлог је, ако се добро сећам, у налегању плоча земљине коре, од којих се једна једва ослања на другу, већу плочу. Испод је огромна шупљина, где би ова што се ослања требало да пропадне. Ала сам објаснио, ни Веља Илић не би могао боље...Ко зна о чему пишем, разумеће.

V. Savic

28.05.2015. 15:11

Ne zelim da delujem zlurado i nisam osvetoljubiva ali.... ako im niko nista ne moze, priroda ce uciniti svoje. Nadam se. Toliko zlo ne moze proci bez kazne.

Jelena

28.05.2015. 21:04

@V. Savic - Bilo bi lepo da se malo probudite iz vase bajke.Bilo bi lepo da vidite ko vam je neprijatelj koji vas svaki dan ...... u mozak a ne Amerikanci koji za vas i ne znaju vec zive svoj zivot onako kako vi nikada necete.

Sargarepac

28.05.2015. 20:19

@D. Morrissey - Pa evo isčekujemo je "spremno" ...spremili smo -300 protiv-vodenu odbranu :)

Čukče

28.05.2015. 15:43

Ajnštajn: "Dve stvari su neograničene, kosmos i ljudska glupost, mada za ono prvo nisam siguran!"

eni

28.05.2015. 15:58

Kad vidim komentare bolesnih Srba nikako se ne cudim sto ce mo verovatno jednog dana svi sa ove planete nestati.Al ne po receptu Srpskih Popova da na nekom drugom svetu ceka neki bolji zivot posto je to nemoguce Ne moze covjek raditi drugom coveku ovakva zla na ovom svetu da bi kao na nekom drugom bolje ziveo.Znaci samo unistenjem koji ce ljudi sami sebi da prirede nestace jedna civilizacija koja je mozda jedinstvena u cijelom Kosmosu.Zalosno i Bijedno Al valjda ce to ici brzo pa necemo patiti

Иван

28.05.2015. 16:15

Постоји мали милион небулозних предвиђања која се никад нису оствраила типа: Калифорнију ће разорити земљотрес, сви компјутери ће пошандрцати када дође 2001. година, железара Смедерево ће радити са профитом... Ја на то више и не обраћам пажњу.

Whats the point ?

28.05.2015. 17:01

Decko je odmah na pocetku pojasnio da je dobio poruku „ directly from the spirit“. Potpuno mogu da razumem da decko koristi smeska, ali uopste ne razumem sto redakcija Novosti nas smara sa njegovim tripovima ?

L A

28.05.2015. 17:20

Buduci da sam zivela u Americi,ne treba se plasiti ovakvih tvrdnji,ali je neosporna cinjenica da ce se to desiti,najkasnije za desetak godina.Kritican je i Jeloustoun park ,koji se nalazi na ,sada mirujucem vulkanu.

Albanpe69

28.05.2015. 17:38

Šta je bilo sa onim virusom "antraksa".... gde se "zaturi" ... u kalifornijsku sigurnu kuću? Sigurno im se sveti "milosrdni anđeo" , kao i Naš običan narod i njihov će da oseti srdžbu... Sudbina, šta li je...

IT

28.05.2015. 17:46

Nadam se da se tako nesto nece desti ni Kaliforniji ni Japanu. Vecina ovakvih predvidjanja nisu nista drugo do gomila senzacionalistickih ispada, a nemaju nikakvu strucnu podlogu.

Zoran1

29.05.2015. 02:52

Vreme je proslo a Kalifonija je jos tu, toliko za "prorocanstvo istrazivaca".

Makinalni

29.05.2015. 08:53

Dobra je ova prica, ali i ona da je cika pricao sa zbunom koji gori! Danas se to zove sizofrenija!!!

Маја М.

29.05.2015. 18:26

Исто је тврдио и наш познати сликар Милић од Мачве.