28. maj  2015. 08.32  | Izvor: Tanjug

Andreja Mladenović: Ne prelazim u SNS

BEOGRAD -

Zamenik predsednika gradonačelnika Beograda i predsednik Izvršnog odbora DSS Andreja Mladenović kaže da su medijske spekulacije da će preći u SNS i postati državni sekretar u Vladi obične besmislice i da se većina tih insinuacija lansira iz centrale njegove stranke.

"Očigledno je da spinovima pokušavaju da me politički diskredituju", rekao je Mladenović za "Novosti".

Upitan da li će ostati u DSS iako ima spor sa liderkom stranke Sandom Rašković Ivić, Mladenović kaže da je u stranci već 21 godinu, da je u nju ušao zbog ideja, programa, ali i ljudi.

"Od programa i ideja sigurno neću odustati, ali naravno, važni su mi i ljudi da bih u stranci ostao", objasnjava Mladenović.

Kada je u pitanju odluka o položaju DSS u gradskoj vlasti, gde je u koaliciji sa SNS, Mladenović za "Danas" kaže da ta odluka može biti doneta u skladu sa procedurom koju predviđa statut stranke i o tome će se raspravljati u narednom periodu.

On dodaje da je problem nastao zbog toga što je predsednica stranke Sanda Rašković Ivić iznela u javnost svoj lični stav o tome da ne treba ostati u beogradskoj vlasti zbog projekta "Beograd na vodi", iako nije doneta nikakva odluka o tome na stranačkim organima, što dosad "nije bila stranačka praksa".

Mladenović smatra da se taj projekat koristi samo kao izgovor da s e naruše i destabilizuju odnosi u DSS i u vladajućoj koaliciji u Beogradu.

On je podsetio da je Predsedništvo stranke 4. maja donelo odluku da ne treba izlaziti iz koalicija na bilo kom nivou, kao i da DSS ima koalicije u više od 60 gradova i opština i svuda su različiti koalicioni odnosi u zavisnosti od lokalnih problema.

Upitan kako će postupiti ukoliko stranka odluči da treba izaći iz beogradske vlasti, kaže da ne daje odgovore na hipotetička pitanja, ali da poštuje stranačku proceduru i da će svi postupati u skladu sa odlukama koje budu donete u skladu sa statutom.

 

Tagovi
Broj komentara: 1

Pedja  28. 05. 2015. | 12:19
Zato što te je Vučić rasporedio na radne zadatke u DSS, da iznutra rušiš rukovodstvo.