Sport

0

Ivanović u trećem kolu Rolan Garosa

Autor: M. Popović

Izvor: Novi magazin

Ivanović u trećem kolu Rolan Garosa

Izvor: Foto: Beta/AP

Meč je trajao dva sata, a poslednji poeni igrani su kada je u Parizu počinjao sumrak, posle 21h.

Sedmi nosilac turnira, Ana Jovanović koja je trofej Rolan Garosa osvojila 2008, godine, igrala je u prvom setu prilično nervozno, da bi napravila preokret u drugom setu kod rezultata 3:2, kada je Japanki oduzela poen na servisu, i dalje sigurnom igrom nastavila do pobede.

"Odličila je borbenost", objasnila je Ana kako je došla do pobede. "Doi je igrala dobro i snažno, bila sam iznenađena kako je uspela da me izbaci sa terena" u prvom setu, rekla je Ana i dodala da uspeh u današnjem meču u velikoj meri duguje svom timu, a da je za pobedu bila odlučujuća njena borbenost. "U drugom setu znala sam da moram da budem agresivnija, a u trećem sam bila do kraja borbena", rekla je.

Ovo je 11. put da Ana Ivanović učestvuje na Otvorenom prvenstvu Francuske, dok se Doi, trenutno 103. igračica sveta, do sada takmičila u Parizu tri puta. Današnji Japankin poraz u drugom kolu ujedno je i njen najbolji rezultat na ovom turniru jer ranija tri puta nije otišla dalje od prvog kola.

Ana je u prvom kolu Rolan Garosa pobedila Kazahtanku Švedovu, a u trećem kolu će joj protivnica biti Hrvatica Dona Vekić, koja je danas pobedila Bojanu Jovanovski.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR