Maroko: Humanitarka osuđena za trgovinu napuštenom decom

Tanjug

27. 05. 2015. u 00:44

Marokanka koja je bila na čelu humanitarne organizacije, osuđena na dve godine zatvora zbog trgovine napuštenom decom koju je "zbrinjavala" za novac

Мароко: Хуманитарка осуђена за трговину напуштеном децом

Marokanka koja je bila na čelu humanitarne organizacije, osuđena na dve godine zatvora zbog trgovine napuštenom decom koju je "zbrinjavala" za novac, javila je večeras marokanska državna novinska agencija MAP.

Sud u marokanskom gradu Kenifri je tu ženu u pedesetim godinama osudio, pored zatvorske, i na novčanu kaznu od 5.000 dirhama (500 dolara) za učešće u trgovini napuštenom decom, dok je bio na čelu lokalne humanitarne organizacije.

Ona se nalazi u pritvoru od marta, pošto je uhvaćena na delu da nudi jednoj ženi na usvajanje maloletnika u zamenu za novac, a njena humanitarna organizacija je ugašena, prenela je agencija AFP.

Marokanski sudovi su se u 2013. godini bavili sa 5.377 slučajeva napuštene dece ili skoro 15 dnevno, navelo je marokansko ministarstvo pravde i dodaje da je Vlada zatim uvela mere za podsticanje porodica na usvajanje napuštene dece.

Prema poslednjim podacima, u Maroku ima godišnje oko 30.000 slučajeva da neudate žene postanu majke, a sedam od 10 takvih očeva odbijaju da dete priznaju kao svoje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Makinalni

27.05.2015. 11:35

Ne vredi ni smaknuti jer nece tu bol malisana vratiti nista! Bolja kontrola lica kojima je poveren takav zadatak bi bila dobra ideja.