Knjaževac: U fabrici samo šest prijavljenih radnika

Tanjug

26. 05. 2015. u 18:18

Inspektori rada su u današnjem nadzoru u poslovnoj jedinici preduzetničke radnje za šivenje obuće u Knjaževcu, u pogonu za izradu obuće zatekli 38 lica na radu, od kojih je čak 32 radilo „na crno”

Књажевац: У фабрици само шест пријављених радника

Ilustracija

Inspektori rada su u današnjem nadzoru u poslovnoj jedinici preduzetničke radnje za šivenje obuće u Knjaževcu, u pogonu za izradu obuće zatekli 38 lica na radu, od kojih je čak 32 radilo „na crno”.

Poslodavac je izjavio da će podneti prijave na obavezno socijalno osiguranje za sva lica zatečena na radu „na crno”, i da će dokaz o tome dostaviti inspekciji rada najkasnije 27. maja 2015. godine, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U nadzoru su utvrđeni i nedostaci iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, koji su se odnosili na to da poslodavac nije radno angažovana lica osposobio za bezbedan i zdrav rad, i da nije izvestio nadležnu inspekciju rada o početku rada izdvojene poslovne jedinice.

Inspektori rada su podneli dva zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavca, jedan iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu i jedan iz oblasti radnih odnosa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

bas taj

29.05.2015. 10:14

@dragan - Sto se cudimo pa sve se zna neki od poslodavaca su u glavnom opstinskom odboru.Potrosise grdne pare za otvaranje radnih mesta,za razne agencije preko kojih peru pare i primaju platu i voze se po gradu dzipovima kao da su najpametniji.Pa sada preko njih idu i drugi ,,prijatelji,, okrecu kapital a zatvorise sve firme gde su radnici bili sigurni.Trebalo bi da jednom narod kaze da je dosta,pocese i kuci da ne dolaze radi se i danju i nocu a nemaju ni za hleba.Pa treba da se oglasi i drzava .

Sju

26.05.2015. 19:54

Bar je pola kadnih penzionera koji su prinuđeni da rade da prehrane porodice, oduzmite im i to pa neka crknu. Udri po sirotinji Srbijo, bitno je samo da se napuni državna kasa da ima vlastela za svoje avione, helikoptere, dnevnice, nekretnine i ostala svakolika uživanja.

berislav

26.05.2015. 20:08

Knjaževac je trebao biti glavni nosioc razvoja privrede u ovom kraju. Ali mafija i ostali "cigići" su opljačkali i uništili ovo područje koje i te kako ima velikih potencijala za razvoj. U biti je Knjaževac primjer opštine gdje su kriminalci u ime države uništili celo ovo područje, i vratili je u "kameno doba". Akteri ove pljačke i uništavanja Knjaževaca do danas su van domašaja zakona. Jedini lijek za ovo sranje su "Crvene brigade".

Knjaževac

27.05.2015. 01:27

Zna se ko su ti moderni "robovlasnici", a nadležni ćute! Inspekcija uzima mito, šalje dojave o dolasku kolega, a sirotinja ćuti i radi, treba prehraniti porodicu. Ma, sve ih pročešljati, sve redom, na stub srama, od "Plastometa", pa na dalje!!!

Nebojsa007

27.05.2015. 19:17

Privatnik=robovlasnik. Za svakog ne prijavljenog radnika kazna od 10 godina plata i doprinosa za tog radnika. Sada ima da plati sve do 27.maja a ko zna koliko ih drzi neprijavljene. Sramota. U zatvor.