Izvor: Telegraph

Autor: {"id":295684,"id_news":995932,"name":"","surname":"Telegraph"}

Vlasti u Kambodži pokušavaju da se izbore sa sledbenicima novog trenda – fotografisanja golih turista ispred hramova Angkor Vata.

Foto: Roberto Trm / Flickr.com

Poslednjih meseci pojavilo se više fotografija turista koji su se nagi slikali pored ovog kulturnog spomenika, od kojih su neki i uhapšeni.

Nakon što se jedna kineska manekenka slikala pored ruševina u toplesu, uhapšena su i tri Francuza, koji su pozirali nagi pored Baneaj Kdej hrama.

“Zdravorazumska” pravila o tome da nije dozvoljeno skidati se i dodirivati spomenike uskoro će biti odštampana i podeljena hotelima i turističkim vodičima.

Ovo “ludilo” ne pogađa samo Angkor.

Mnogi turisti bez odeće želeli su da se fotografišu na kulturno istorijskim lokacijama, poput piramida u Gizi i Maču Pikčua.

“Hramovi Agkora su egzotični i romantični, ali golotinja na takvim mestima se smatra velikim nepoštovanjem”, objašnjava Endjru But, osnivač About Asia Travel agencije, koja redovno organizuje ture do tog lokaliteta.

On smatra da su reakcije zvaničnika i medija na dosadašnje egzibicionističke pokušaje samo povećale “faktor izazova” za one koji vole da se obnaže na javnim mestima.

“Do nedavno se slične stvari nisu dešavale. Međutim, kao da je jedan slučaj podstakao imitatore. To nije pametno”, rekao je But.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.