• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filaret: Smenila me američka ambasada

Izvor Beta

Razrešeni vladika Filaret tvrdi da je mitropolitu Amiflohiju iz Ambasade SAD naređeno da "napravi pritisak na zasedanju i izdejstvuje njegovu smenu".

Razrešeni vladika Filaret izjavio je da je Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) promenio odluku kojom mu je data još jedna šansa da reši probleme i uvede red u Mileševsku eparhiju, pošto je, kako je naveo, mitropolitu Amiflohiju iz Ambasade SAD naređeno da napravi pritisak na zasedanju i izdejstvuje njegovu smenu.

"Sabor je promenio svoju odluku nakon što je Amiflohije dobio poziv iz Ambasade SAD odakle su mu naredili da napravi pritisak na zasedanju", rekao je Filaret za “Večernje novosti” neposredno nakon neočekivanog obrta na sednici Svetog arhijerejskog sabora SPC kojom je trajno rešen dužnosti.

"Teško mi je jedva dišem od jada. Sve mi je ovo teško palo, verujte mi da sam jedva u životu", kazao je razrešeni vladika i dodao da nema druge nego da prihvati tu odluku.



Vladika je smenjen sa 19 glasova, naspram 18 koji su podržavali njegov ostanak u eparhiji, samo 12 časova nakon što je to najviše telo SPC konsenzusom odlučilo da Filaret ostane na čelu Eparhije Mileševske, navode “Novosti”.

Kako “Novosti” pišu, najjača optužba na račun Filareta došla je iz krugova oko mitropolita Amfilohija – da je arogantim odnosom prema sveštenstvu i vernicima napravio nesaglediv problem u svojoj eparhiji. Na teret mu je stavljeno i da je primio arhimandrita Ilariona kome je suđeno zbog pedofilije, ali i da je tolerisao ponašanje dvojice sveštenika koji su svojim nemoralnim ponašanjem sablažnjavali vernike.

Episkop Joanikije će biti administrator eparhije koju je do sada vodio Filaret.


Komentari 19

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dangubicu...

Sarkazam li je...?

Arsenije Dangubić

Raskrinkani Filaret umesto da se pokaje i tako spasi dušu nastavlja da teško griješi i sebe baca u pakao huleći na istinitu Božju Crkvu i istinitog Božjeg čovjeka Mitropolita Amfilohija čija je svaka riječ koju izgovori i svaka odluka koju donese baš direktno od Boga i zaista nema nikakve veze ni sa kakvim ambasadama, a ponajmanje sa američkom čiji je baš protivnik i veliki rusofil !!! Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali nema pravo da laže, tako da Filarete, nasrećo jedna, pokaj se i spasi dušu, a nemoj da budeš kao sotona, rimski papa i artemije !!!

Davids

@Arsenije Dangubić evo ga jos jedan americki placenik

special image