U Kosovskoj ulici broj 39, preko puta zgrade Narodne skupštine, juče nešto pre 11 sati izbio je požar koji je zahvatio čitav krov zgrade.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; } P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Potkrovlje je gorelo gotovo čitava četiri sata, a sa vatrom se borilo 16 vatrogasnih ekipa. Na sreću, stanari te i okolnih zgrada na vreme su osetili dim i izašli na ulicu, pa teže povređenih nije bilo. Nezvanično se pretpostavlja da je požar izbio u stanu potkrovlja zgrade koji se izdaje kao poslovni prostor i koji se trenutno renovira. Uzrok izbijanja vatre nije poznat, a znaće se nakon uviđaja, rečeno je Danasu u Sektoru za vanredne situacije MUP Srbije.

– Požar je ugašen nešto pre tri sata popodne, a do kraja na licu mesta je bilo 16 natrogasnih kola i 151 vatrogasac spasilac. Određeni broj ekipa ostaće do daljnjeg da dežura na objektu- kazao je Rade Milošević, načelnik Sektora za vanredne situacije.

Na licu mesta dežurale su tri lekarske ekipe, a hitna pomoć je intervenisala kod dve lakše povređene osobe.

– Jedna ženska osoba prevezena je na VMA zbog udisanja dima, dok je jednom muškarcu pružena pomoć zbog povrede oka, i on je otpušten iz bolnice- rekla je Danasu Milica Radaković, dežurni lekar Hitne pomoći.

Vesić: Priznanje vatrogascima za brzu i efikasnu intervenciju

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas obišavši mesto požara u Kosovskoj 39 da je najbitnije da nema povređenih i poginulih i apelovao na građane da, zbog ovakvih događaja, osiguravaju svoje stanove.– Zahvaljujem na hrabrosti i požrtvovanosti vatrogascima koji su lokalizovali i sprečili širenje požara. Njihovo požrtvovano i efikasno delovanje i u ovom slučaju još jednom nam je ukazalo na značaj vatrospasilačkih jedinica za bezbednost svih Beograđana – rekao je Vesić.Gradski menadžer se osvrnuo na problem nepropisnog parkiranja u Kosovskoj, navodeći da se Beograd već duže vreme bori sa tim problemom i da će u narednom periodu biti povećan broj komunalnih policajaca.– Oni će tabletima fotografisati a potom i sankcionisati nepropisno parkirana vozila – naveo je Vesić.

BeoInfo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari