Razrešen episkop Georgije

Episkop kanadski Georgije (Đokić) razrešen je na zasedanju Svetog arhijerejskog Sabora SPC.
Episkop kanadski Georgije (Đokić) razrešen je na zasedanju Svetog arhijerejskog Sabora SPC.

Sabor je bio podeljen po tom pitanju, a episkop Georgije razrešen je nakon glasanja sa 21 glasom za i 16 protiv razrešenja. Izvor je još dodao da je situacija na Saboru "mučna", kao i da sada očekuje da će drugi vladika čije je razrešenje zatražio Sinod, episkop mileševski Filaret, sam podneti ostavku i otići sa čela eparhije.

Sinod (petočlana crkvena "vlada" kojom predsedava patrijarh) zatražila je da dva episkopa budu razrešena dužnosti zbog finansijskih problema u njihovim eparhijama.

Međutim, episkop bački Irinej zatražio je prvog dana Sabora 14. maja da se preispitaju odluke Sinoda o razrešenju dvojice vladika i za to je dobio većinsku podršku vladika, rekao je prošle nedelje izvor iz SPC za agenciju Beta i dodao da je deklaraciju vladike Irineja potpisao 21 od 37 aktivnih episkopa.

  • bogat momak

    20.05.2015 10:53
    zasluzio

    kanadsku penziju (drzavni "kanadski" sluzbenik) ...isto k'o i brat Konstantin Djokic, i taj je otiso sa nemackon cinovnickom penzijom od desetak hiljada evra u "zasluzenu" mirovinu!
    zato se i nije SPC zurilo da ih najuri ranije ...sve dok ne legne "devizna" penzijica!

    blago braci Djokic!

    amin


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.