Felix Sturm nakon poraza od Čudinova: Možda je ovo bila moja posljednja borba

24
51

2015-05-11 15_10_47-Felix Sturm nakon poraza od Čudinova_ Možda je ovo bila moja posljednja borba -BiH – Bh. bokser Adnan Ćatić koji nastupa pod zastavom Njemačke kao Felix Sturm najavio je svoje moguće povlačenje iz boksa nakon što nije uspio pobijediti u borbi za WBA pojas svjetskog prvaka u supersrednjoj kategoriji. Njega je porazio mladi Rus Fjodor Čudinov.

Felix Sturm nakon poraza od Čudinova: Možda je ovo bila moja posljednja borba Adnan Ćatić (Foto: EPA) Iako je meč bio izjednačen, sudije su na kraju ipak dosudile u korist 27-godišnjeg Rusa.

“Možda ću ponovo ući u ring, a možda je ovo bila i moja posljednja profesionalna borba”, kazao je Sturm, piše njemački Express.

Kako je kazao, sada će odmoriti i razmisliti šta je najbolje za njega i njegovu porodicu.

“Žao mi je što je Felix izgubio. Želim se boriti protiv njega što je prije moguće. Felix će se vratiti sigurno”, kazao je njemački bokser Arthur Abraham nakon borbe.

Felix će se nakon ove borbe odmarati u Blagaju sa porodicom. Inače, do ovog meča Ćatić je imao četiri naslova svjetskog prvaka u supersrednjoj kategoriji. Nažalost, nije uspio osvojiti i peti naslov.

(Klix)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

24 KOMENTARI

  1. Aida@svi su to pomislili u prvi mah misleci da se radi o demostrantima ali odakle onda kosovari kao mirodjija u toj corbi, nije valjda da uck radi za ruske ili srpske interese?

  2. Malo Morgen bravo za komentare!!!Ja se bas nesto i ne razumijem u politicku situaciju u Makedoniji,ali citala sam u zapadnim medijima da je zapravo to sve iscenirala koruptivna vlada Makedonije,a sve u cilju zataskavanja njihove korupcije i pljacke! Makedonski Albanci su i ovdje na zapadu veoma mirni i povuceni,tako da sam se cudila!!!Azem Vlasi recimo misli da je to maslo ruskih i srpskih obavjestajnih sluzbi! Valjda ce vrijeme pokazati!!

  3. pi kako ga ovaj rusohriscanin prebi ka macku…malo vise da treniras i bolje maternji njemacki da naucis 😉 okle su ovi sturmovi?

      • Daj smanji broj nikova po kojim pises, pobrko si vise i sam pod kojim od njih pises 😆

        Ili te samo sizofrenija danas malo jace zdrmala pa si izgubio orjentaciju 😆

        Majko mila kakav kreten 😆

      • jeste ja sam baton… ajde reci babuncicu sizofrencicu batone da smo ja i ti jedno te isto 😉

      • To je vec filozofsko pitanje botone 😆 More bit i da jesmo jedno te isto, kao jin jang, ti i ja, svjetlost i tama, dobrota i zlo – sve u jednom pakovanju. 🙂 Da nije zla kako bi znali sta je pravicino, sta je pravi put, kakav netreba biti?

  4. Sampione bilo sta da odlucis neka je sa srecom, mada danas njemacki mediji izvjestavsju da Adnan se sprema za put u Meku gdje zeli da provede tri mjeseca u molitvi i razmisljanu , i tek poslije da donese konacnu odluku. Adnane bijo si ostao ostaces ponos Bosne i Sandzaka i svih Bosnjaka sirom dunjaluka.

  5. Svaca cast Adnanu na rezultatima i titulama postovanje i oko gestova u vezi Srebrenice ali sam ja alergican na ovo Feliks Sturm i Marko Huk, Jermeni,Rusi,Turci,Hrvati,Srbi,Albanci….svi boksuju po svojim mimenom samo nasih dvojica bosnja za saku eura menjaju ime

  6. O sandzak presu kamo clanak o takozvanoj putlerovoj paradi u cast pobjede nad fasizmom? Taman sam se naostrio da ospem po njihovom cinizmu i huskackoj megalomainji. 🙂

    • Gde si bio da komentarišeš događaje u Makedoniji? Licemeru jedan. Kritikovao bi moskovsku paradu koja je bila upriličena zbog jubileja – 70 godina od pobede nad fašizmom, pljuvao bi po svim žrtvama koje su život dale u borbi protiv zla, a nisi ni reč napisao o šiprarskoj megalomaniji koja nastavlja svoj balkanski pohod u želji da ostvari nikad ostvaren san – veliku albaniju. A to zlo ti je u komšiluku Morgen. Obzirom da ti komenarišeš svaki članak, a nisi ni reči zucnuo o događajima iz Kumanova, zaključujem da podržavaš šiptare u svojim namerama. I sigurna sam da je to tako, obzirom da su vam oni idoli.

      • E moja olivera, pa kad je cetnicki vojvoda pod petokraku na crvenom trgu stao – sta dalje da ti pricam… 😆

        U ostalom normalnije bi bilo da se ide recimo u pariz na obiljezavanje pobjede nad fasizmom jer su oni prvi udarili na hitlera i protiv njegove soldateske ginuli dok su braca rusi sa nacistima ispod stola, u tajnosti, saradivali, ugovarali mir, davali nacistima da na ruskim poligonima testiraju svoje tenkove koje njemacka nakon kapitulacije u prvom svjetskom ratu nije smjela ni proizvoditi ni posjedovati. Da nastavim?

        Ugovorom sa nacistima o djeljenju poljske rusi napadaju i zauzimaju istocni dio te zemlje a nacisti zapadni – sve dok nacisticke bombe padaju po londonu i parizu. Rusi invadiraju estoniju, letoniju i latviju. Rusi namjeravaju uciniti isto sa fincima ali zahvaljujuci finskom SISU sa tim ne uspjevaju. Treba li jos?

        Da nije bilo cistki medu oficirskim kadrom zahvaljujuci kojem je sovjetska vojska ostala obezglavljena ruske zrtve nebi bile ni priblizno takvog obima kao sto su bile. Da nastavim?

      • A glede makedonije: njezin je predsjednik, inace sa cisto fasistickim tendencijama, takoder je bio prisutan na “antifasistickoj paradi” u moskvi koja je u stvari nista drugo vec orgijanje militarizma i velikoruskog hegenonializma.

        Makedonija sve vise pada u rasulo i bezakonje zahvaljujuci korupciji koju je vladajuci rezim instalirao u sve sfere drustva a specijalno u zakonodavlje i policiju. Sve to dok je skoplje nevidenim kicem, zahvaljujuci kojem su se ipak oni na vlasti dobro oparili reketima a narodu ostavili dugove…, preobrazeno u onom pravom musolinijevom duhu. Mislim da je tako nesto nevideno od 30ih godina proslog vijeka.

      • vi ne prolavljate dan pobjede nad fasizmom? a da zaboravio sam busnjaci su fasisti 🙂 kako mozes da slavis kad si porazen… ali ko gubi ima prava da se ljuti 😉

      • Kokali su moji fasiste cetnike i 40ih po sandzaku i 90ih oko seher sarajva 😉 😀 i vazda slavimo neke datume koji su nam posebno dragi iz ugla antifasisticke borbe 😉 😀

      • jeste i za to kokanje cetnika po logorima i jasenovcu vas vrhovni vodja bljuta je dobio gvozdjeni krst…a s.s. handzar divizija upisana u istoriju kao najkrvolocnija skupina koja je krstarila balkanom.. e moji su kokali i ove tvoje i cetnike zato cuti i prihvati poraz i kad prodjem ja kao pobjednik kloni se pred unistiteljem fasista i ustasa i ostalih zlotvora, nisam ja kriv sto je tvoj djed zlocinac a moj heroj a to je upisano u istoriju potomce gubitnika i zlocinaca 🙂

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.