KOMENTAR: Fitilj

Predrag Vasiljević

11. 05. 2015. u 08:00

Zapad je više nasekiralo što su srpska vojska i predsednik Nikolić podigli barjak pobede podno Kremlja, nego što su do zuba naoružani teroristi upalili u Makedoniji fitilj koji preti da zapali Balkan

КОМЕНТАР: Фитиљ

ISTOVREMENO dok se na Crvenom trgu u Moskvi marširalo u čast 70 godina od pobede nad fašizmom, u Kumanovu je održana neonacistička velikoalbanska parada.

Zapadne saveznike više je nasekiralo što su srpska vojska i predsednik Nikolić podigli barjak pobede podno Kremlja, nego što su do zuba naoružani teroristi upalili u Makedoniji fitilj koji preti da zapali Balkan.

Mlake su i nečujne reakcije SAD i EU na ubilačku pokaznu vežbu sledbenika Edija Rame koji je najavio ujedinjenje svih Albanaca.

Prozapadni mediji u Skoplju sugerišu čak da je makedonska vlast izrežirala ubistvo svojih policajaca kako bi skrenula pažnju sa opozicionih protesta.

Po toj matrici, ako bi se terorističko zlo proširilo i na našu državu, a u subotu je i u Kraljevu osvanuo grafit OVK - našao bi se neko ko bi za to okrivio Beograd.

Jer, tokom nove hladnoratovske bitke, već nam se nameće teza da napredak Srbije koči partnerstvo sa Rusijom i sedenje na "dve stolice", da nema razvoja dok se ne odreknemo Putina i Kosova. I da nam preti kazna.

Ne pominje se da vojsku Srbije nije reformisala Moskva nego NATO (standardi). Zaboravlja se da su nam banke u rukama zapadnih zemalja, i da se za povišicu penzija ne pita Kremlj nego MMF. Da je obrazovanje "unapredila" Bolonja, a ne Lomonosov, a da su mnoge medije i tabloide zaposeli zapadni, a ne evroazijski spin doktori...

Kao i da je "velika Albanija" počela da se stvara otimanjem Kosova koje su podržali "evroatlantski vesnici slobode", a ne "ruski autokratski medved".

Pozicija najmoćnijih zapadnih država posle krvavog Kumanova poziva nas na oprez i mudrost. Jer, ne zna se šta nosi dan.

Zna se da je pre 70 godina Srbija bila na pravoj strani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Stranac

11.05.2015. 08:18

Panta rei...Sve se menja samo Balkan NE. Oce li biti novi rat? Odgovor na to pitanje zna samo - Washington.

Predator

11.05.2015. 08:31

Nema reakcije zapada zato sto su njihovi igraci. Zaigrace teroristi u Parizu, Milanu, Berlinu...USA...

pa i to je reklama zar ne

11.05.2015. 08:40

Nisu oni samo teroristi nego i najbolji prijatelji dedinjskog klana a pogogodni da reprezentuju njihovu nacelnu politiku, od terorista do revolucionara i samoproglasenih politickih aktivista.

Миливоје Кнежевић

11.05.2015. 09:01

Да је више оваквих текстова и новинара... дај Боже!

Kurir Jovica

11.05.2015. 10:03

Srbija trenutno ima dva izbora. Prvi je da ponizno sledi uslove americke politike, pokusavajuci da od gospodara dobije po koju mrvicu plena ukradenog od zemalja u koje je stigla demokratija i nadajuci se da ne bude previse kaznjena. Drugi je da zatrazi podrsku ruskog "nuklearnog kisobrana". Nama ce da bude tesko sve dok Rusi ne preuzmu Bugarsku od amerikanaca. A to su mogli bez problema sa parama koje su spiskali u Socu (tacnije, pokradenim od drzave)

I to je sve

11.05.2015. 11:15

@Kurir Jovica - Svako lice podleze kaznjavanju i buce odgovorno za delo koje predstavlja medjunarodni zlocin.

Naissus

12.05.2015. 05:07

@Kurir Jovica - Naivan si kao ceska sobarica. Valjda si jos mlad, pa zato...

Naissus

12.05.2015. 05:10

Da smo mi drzava kao sto nismo, trebali bi kao sto po mrezoluciji imamo pravo da udjemo sa vojskom sve do Mitrovice i zauzmemo teritoriju na kojoj zive Srbi na Kosovu i svima stavimo do znanja da nazad nece moci. Na zalost niko u vlasti za to nema petlju jer nema prave podrske u narodu. Svi bi samo da se busaju u grudi preko novina