Petak, 27.11.2009.

12:42

Potvrđena 364 slučaja novog gripa

U Srbiji je potvrđeno da ima 364 obolelih od novog gripa, a registrovano je 17 smrtnih slučaja, saopštio je danas Institut za javno zdravlje "Batut".

Izvor: Tanjug

Default images

Zaključno sa 26. novembrom u 20 sati, prema podacima Nacionalne referentne laboratorije za respiratorne viruse Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak, potvrđeno je 364 slučajeva obolevanja od gripa izazvanog novim tipom virusa A (H1N1).

Registrovano je sedamnaest smrtnih ishoda - poslednji 22. novembra kod pacijenta sa teškom kliničkom slikom gripa koji je bio lečen u jedinici intenzivne nege pančevačke bolnice.

Na bolničkom lečenju su 464 osobe sa oboljenjima sličnim gripu od kojih su 23 na respiratoru, navodi se u saopštenju.

Oboleli su sa područja grada Beograda, Novog Sada, Niša, Čačka, Kraljeva, Paraćina, Pančeva, Pirota, Požege, Užica, Ćuprije , Sremske Mitrovice, Smedereva, Kragujevca, Kruševca, Šida, Kosovske Mitrovice, Leskovca, Vranja, Valjeva, Arilja i Bajine Bašte.

Podseća se da je na predlog Instituta za javno zdravlje ministar zdravlja 11. novembra proglasio epidemiju pandemijskog gripa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

20 h

Podeli: