Odlikovani mirovnjaci iz Srbije

Komandant vojnih snaga misije UN u Centralnoafričkoj Republici odlikovao je medaljama za službu UN 68 pripadnika srpskog kontingenta "plavih šlemova".

Izvor: B92

Četvrtak, 07.05.2015.

10:35

Default images
Foto: Tanjug/Ilustracija

General-major Martin Čomu Tumenta je istakao da je ponosan što komanduje snagama u kojima se nalaze i pripadnici Vojske Srbije, koji u misiji UN u teškim uslovima, profesionalnim radom daju primer kako se čuva dostojanstvo svoje zemlje i doprinosi ugledu UN, prenelo je Ministarstvo odbrane Srbije na svom sajtu.

Vojna svečanost na kojoj su uručene medelje održana je u kampu Vojske Srbije u Bangiju.

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojska Srbije od 20. septembra 2014. počeli su sa dva vojna posmatrača i dva štabna oficira da učestvuju u misiji UN u Centralnoafričkoj Republici.

Od 11. decembra 2014. godine, u tu misiju upućeno je još 68 pripadnika srpskog sistema odbrane koji su formirali vojnu bolnicu.

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije angažovani su i u mirovnim misjiama UN u Kongu, Liberiji, Obali Slonovače, Centralnoafričkoj Republici, na Bliskom istoku, u Libanu i na Kipru.

Učestvuju i u multinacionalnim operacijama Evropske unije - u Somaliji i u državi Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: