06. maj  2015. 15.49  →  17.53 | Izvor: RTV (Goran Jerosimović)

Kuće na selu dobilo 39 porodica

NOVI SAD -

Završen je jedan od najatraktivnijih programa Pokrajinske vlade dodele bespovratnih sredstava mladim bračnim parovima za kupovinu seoskih kuća. Na konkurs se javilo više od 340 porodica, a za sada je njih 39 ispunilo uslove. Za kupovinu kuća dobiće do milion dinara.  Novi konkurs najavljen je za kraj ovog meseca.

video icon

Od 344 prijavljenih na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, 39 porodica ispunilo je uslove konkursa, pa će uskoro promeniti mesto prebivališta. Bračni parovi koji će se useliti u domove na selu, dobili su do milion dinara za njihovu kupovinu, a vrednost celog konkursa je 40 miliona dinara.

Za život na selu najviše je bilo zainteresovanih parova iz Sombora i Subotice, a najmanje iz Sente i Novog Sada. Od učesnika koji su ispunili uslove konkursa, trećina će se iseliti iz grada, dok ostali već žive na selu kao podstanari.

Veliki broj napuštenih kuća u Vojvodini, treba pretvoriti u njenu prednost, rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin i dodao da broj prijavljenih na taj konkurs razbija predrasude da niko neće da živi na selu.

"Mi imamo dokaz da 350 mladih bračnih parova u Vojvodini želi da živi na selu. Prema tome, neka više niko ne priča o tome da ne postoji niko ko ne želi da se vrati u vojvođansko selo. Očekivao sam više parova koji iz grada žele u selo, a manji broj onih koji žele da ostanu u selu ili su tamo podstanari", rekao je Vasin.

Mladi bračni parovi koji nisu prošli taj konkurs, imaće mogućnost da to ostvare u drugom, koji će biti raspisan krajem ovog meseca.

 

Tagovi
Broj komentara: 1

mali mujica  07. 05. 2015. | 06:47
Nameštaljka od samog početka. Od samih uslova konkursa do objavljivanja spiska, koji su tek juče objavili, krili ga ko zmija noge. Toliko o transparentnosti, sramota. Nije ni čudo što mladi žele da odu iz ove poharane zemlje!