Sreda, 06.05.2015.

14:05

Dodik: Terorizam ozbiljan izazov

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik naveo je u pismu upućenom generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu da je terorizam ozbiljan izazov pred kojim se našla BiH.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug

Terorizam je tragično pokazao lice 27. aprila u smrtonosnom napadu radikalnog islamiste na policiju Republike Srpske u Zvorniku, navedeno je u pismu.

"Među uhapšenima u vezi sa napadom nalazi se najmanje jedan povratnik iz borbi u Siriji", napominje predsednik Srpske, prenosi RTRS.

Dodik je propratno pismo poslao uz redovni Izveštaj koji je Vlada RS uputila Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, a u kojem se poseban akcenat stavlja na snažnu podršku novoj inicijativi EU za BiH kao i na nužnost decentralizovane federalne strukture BiH.

"U Izveštaju se ispituje nužnost decentralizovane dejtonske strukture BiH za očuvanje stabilnosti i funkcionalnog upravljanja BiH. Takođe se obrazlaže potreba da BiH, kao najveći evropski izvoznik boraca u 'Islamsku državu' po glavi stanovnika, posebno bude na oprezu i spreči terorizam kod kuće", ističe se u pismu predsednika RS generalnom sekretaru UN.

Dodik navodi i niz aktivnosti RS na ispunjavanju obaveza u skladu sa usvojenom izjavom na državnom nivou o evropskom putu.

Kako pojašnjava, to su stalan rad RS na ekonomskim reformama, preispitivanje skupih i neefikasnih institucija na nivou BiH, reforma pravosuđa neophodna za dostizanje evropskih standarda i pregovori o mehanizmu koordinacije vlasti u BiH.

U Izveštaju se razmatra i zašto Kancelarija visokog predstavnika mora biti zatvorena, zašto članice UN treba da se suprotstave kontraproduktivnoj rezoluciji o zločinima u Srebrenici...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

9 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

14 h

Podeli: