NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

NATO osudio teroristički napad u Zvorniku

Tanjug

29. 04. 2015. u 17:09

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je terorizam globalna opasnost koja ne poznaje granice i da je napad na policijsku stanicu u Zvorniku i ubistvo policajca akt terorizma i nasilja koji osuđuje

НАТО осудио терористички напад у Зворнику
BRISEL - Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da je terorizam globalna opasnost koja ne poznaje granice i da je napad na policijsku stanicu u Zvorniku i ubistvo policajca akt terorizma i nasilja koji osuđuje.

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Stoltenbergom u Briselu, odgovarajući na pitanje o mogućoj opasnosti od radikalizacije mladih ljudi koji postaju islamski ratnici ili izvode terorističke napade poput onog na policijsku stanicu, da je Hrvatska svesna potencijalne opasnosti od ratnika povratnika i drugih radikalnih elemenata u BiH, prenela je Hina.

"Za Hrvatsku je najvažniji bezbednosni interes da prati situaciju u Bosni i Hercegovini, razmenjuje informacije i podatke i sarađuje s BiH stranom, posebno s obaveštajnim sektorom, o svakom borcu koji se vraća iz Sirije ili Iraka. To je opasnost koja raste i moramo ostati na oprezu, ali nema straha za šire građanstvo", istakla je hrvatska predsednica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Das ist Walter,Hurensohn!

29.04.2015. 17:21

Zasto nisu 90-tih osudjivali terorizam na KIM?Sad su se oni poceli ulizivati,samo da Srbija nebi se Rusiji okrenula.

ranko75

29.04.2015. 17:24

NATO osudio teroristicki napad? Terorista br/ 1 osudio konkurente.Zasto NATO nije osudio teroristicki napad na Jugoslaviju 1999? Neka pocnu od sebe pa cemo mozda poceti da im verujemo.

Freeman

29.04.2015. 17:30

Oni koji su podržavali iste i branili ih, nemaju za pravo da ih osudjuju. Zašto ih nisu osudjivali devedesetih, ako su toliko pravdoljubivi!?

Миливоје Кнежевић

30.04.2015. 01:13

Не може нешто представљати глобалну опасност без посједовања глобалне моћи!. Ако генерал или неко други зна за такав пимјер нека нам га открије.

Ђура Змај

01.05.2015. 20:00

А агресија на Србију (СРЈ) - шта је то?!