Sirija optužuje Tursku za pomoć terorističkim grupama

Tanjug

28. 04. 2015. u 21:17

Sirija je optužila Tursku da je pružila oružanu i logističku pomoć kako bi omogućila "terorističkim grupama" da osvoje sirijske gradove Idlib i Džisr al-Šurgur

Сирија оптужује Турску за помоћ терористичким групама

Ilustracija

Sirija je optužila Tursku da je pružila oružanu i logističku pomoć kako bi omogućila "terorističkim grupama" da osvoje sirijske gradove Idlib i Džisr al-Šurgur, izvestila je sirijska državna televizija.

"Napadi terorističkih grupa na grad Idlib i Džisr-Šugur....izvedeni su uz logističku i oružanu podršku turske vojske", saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Sirije.

"Ovo je direktna agresija Turske na Siriju", dodaje se u saopštenju. Režim u Damasku je nedavno pojačao optužbe da Turska pomaže opozicionim borcima u građanskom ratu u Siriji i omogućava ulazak hiljadama stranih džihadista u tu zemlju.

Ankara demantuje ove optužbe, naveo je Rojters.

Zauzimanje Idliba, blizu turske granice, i strateški važnog grada Džisr al-Šugura prošle sedmice, u kome su učestvovali borci Fronta Al-Nusra i njihovi saveznici, nanelo je udarac vladinim snagama, koje beleže niz poraza na severu i jugu zemlje.

Koalicija islamskih boraca zauzela je u ponedeljak jednu vojnu bazu na severozapadu Sirije, čime su se približili Latakiji, uporištu sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Manitu

29.04.2015. 03:43

izgleda da Rusi pustise niz vodu jos jednog protivnika zapadnog globalizma! na kraju ce i oni doci na red! ne radi se to tako braco Rusi!