Capital.ba

Rast tromjesečnog prihoda BioMerijea za 8,7 odsto

24.04.2015. / 6:30

francuska zastavaPARIZ, Francuska biotehnološka kompanija BioMerije objavila je juče veći rast prihoda u prvom tromjesečju ove godine, na šta je uticao pozitivan valutni kurs i dinamka na sjevernoameričkom tržištu koja kompenzuje umjereni rast u zemljama u razvoju.

Prihod BioMerijea povećao se na 448 miliona evra, što predstavlja rast od 8,7 odsto.

Vrijednost akcije BioMerijea na berzi dostigla je juče 92,22 evra, tako da berzanska kapitalizacija te firme sada iznosi 3,6 milijardi evra.

Vrijednost akcije se povećala za 7,56 odsto od početka godine, nakon rasta od 12,42 odsto prošle godine, prenio je juče Rojters.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!