Zeman: Ruski upad u Baltik bilo bi samoubistvo, a Putin nije samoubica

Tanjug

21. 04. 2015. u 20:30

Češki predsednik Miloš Zeman rekao je danas da bi bilo koji ruski upad u oblast Baltika bilo samoubistvo za Moskvu i uvuklo bi NATO u borbe

Земан: Руски упад у Балтик било би самоубиство, а Путин није самоубица

Miloš Zeman

Češki predsednik Miloš Zeman rekao je danas da bi bilo koji ruski upad u oblast Baltika bilo samoubistvo za Moskvu i uvuklo bi NATO u borbe.

Češki predsednik, poznat po svojim proruskim pogledima na konflikt na istoku Ukrajine, rekao je za američku agenciju AP da ruski predsednik "Vladimir Putin nije samoubilački nastrojen" i da je svestan "posledica koji bi takav napad imao".

Baltičkim zemalja Moskva je urpavljala skoro pet decenija posle Drugog svetskog rata i one strahuju da bi Rusija mogla da izvrši upad poput onog u Ukrajini, preneo je AP i podseća da Letonija i Estonija imaju veliki broj pripadnika manjine koja govori ruski.

Zeman je rekao i da ne bi imalo ekonomskog smisla za Rusiju da pripoji sebi istočnu Ukrajinu, gde se proruske snage sukobljavaju sa ukrajinskom vojskom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

vasuuu

21.04.2015. 21:46

Nije tu Baltik bitan, bitno je da ce svi koji imaju Nato baze na svojoj teriroriji biti zbrisani, kako to ne mozes da vidis.... Onda se Rujo proseta do Baltika a vasi mentori ce se povuci na svoju teritoriju. Nece ti da rizikuju zbog vas da atomi razaraju njihovu zemlju, dok god ima vas idiota i dok vas ne iskoriste.

Dymitr Ogonowski

21.04.2015. 22:00

Nije samo pet decenja. Od 1721. Estonija i većina deo sadasnje Letonije su bili u Rusiji. A ranije u Srednevekovje Rusi su bili u istocnoj Estoniji. Osnivali su grad Jurijew na estonskom naselju Tarpanu (Sada estonski grad Tartu.)

Ivan Zgrozeni

21.04.2015. 22:21

Grese. Rusija ne namerava da okupira balticke zemlje. Rusija zeli da okupira Arktik pa sa severa da se spusti do Aljaske i ujedini je sa maticom. Nakon sto je pao Berlinski zid treba da padnu svi zidovi.

Mikiboy

21.04.2015. 22:44

Rusi rade tacno ono sto treba da urade.Za Ukrajinu su bili "naterani"da urade tako.Rusija samo brani svoje interese i cudno je da zapadni politicari to jos nisu shvatili nego se svaki put zacude zasto je Putin uradio ovako ili zasto je Putin uradio onako.

željko

22.04.2015. 09:37

Zašto zaboravljate da su tri baltičke države bile u sastavu Ruske imperije nekoliko stoljeća prije 1920.godine a ne samo 5o godina,od 1940 do 1991.Malo više znanja ne škodi.Nije njih SSSR zauzeo 194o.