KRAJ: Đoković - Berdih 7:5, 4:6, 6:3

Novosti online

19. 04. 2015. u 14:02

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je Masters u Monte Karlu savladavši osmog igrača na ATP listi Čeha Tomaša Berdiha sa 2:1 – 7:5, 4:6, 6:3

КРАЈ: Ђоковић - Бердих 7:5, 4:6, 6:3

Novak Đoković foto Tanjug

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je Masters u Monte Karlu savladavši osmog igrača na ATP listi Čeha Tomaša Berdiha sa 2:1 – 7:5, 4:6, 6:3 i tako ispisao novu stranicu istorije svetskog tenisa

Đokovićje postao prvi teniser u istoriji koji je osvojio prva tri Mastersa u sezoni, pošto je pre Monte Karla podigao pehare u Indijan Velsu i Majamiju. Novakuje ovo 23. titula iz Masters serije.

Bio je ovo 21 susret Berdihai Đokovića, a Srbin je povećao prednost u međusobnim duelina na 19:2.

Ovo je Novakubilo četvrto finale u Kantri klubu. Pre ovog trijumfa, on je dva puta gubio od Rafaela Nadala (2009. i 2012), a pobedio ga je 2013. godine.


BERDIH ODMAH DOLAZI DO BREJKA

Loše je Đoković ušao u meč. Odmah u prvom gemu je dozvolio rivalu da ima dve brejk lopte i Čeh je iskoristio prvu. Iznenađujući start meča Berdih vodi 1:0 saprednošću brejka.

ČEH SE NE ŠALI, POTVRDIO BREJK

Posle napravljenog brejka uvek je važno potvrditi isti, što je pošlo za rukom Berdihu. Tomaš je prepustio rivalu jedan poen za lepo vođstvo u prvom setu.

ĐOKOVIĆ OSVAJA GEM

Iz drugog pokušaja na svoj servis Đoković osvaja gem. Ovog puta bez problema Srbin smanjuje rezultat. Ruku na srce ni Berdih se nije previše trudio da napravi još jedan brejk.

NOLE I DALjE BEZ ŠANSE DA VRATI IZGUBLjENI SERVIS

Neverovatno koliko je Berdih delovao sigurnu na svom servisu. Čeh nije dozvoljavao Đokoviću ni da pomisli da mu oduzme servis. Novak kao da je bio umoran od jučerašnjeg meča sa Nadalom.

PRVIM AS UDARCEM SRBIN SMANjUJE ZAOSTATAK

Još jedan servis gem u kome onaj što izvodi početni udarac nije imao problema. Đoković je ovog puta dozvolio Berdihu dva poena.

NOVAK PRAVI BREJK

U šestom gemu prvog seta Đoković dolazi do prve brejk lopte, koju Berdih spašava sa odličnim drugim servisom. Ipak, nekoliko sekundi kasnije nova kardinalna greška Berdiha i druga šansa za Noleta da oduzme Čehu servis, što mu je pošlo za rukom i rezultat - 3:3.

TREĆI UZASTOPNI GEM ĐOKOVIĆA

Novak je osvojio i treći uzastopni gem u prvom setu i došao do prednosti. Sada pritisak prelazi na Berdiha, koji mora da juri Đokovića.

ĐOKOVIĆ JOŠ JEDNOM UZIMA SERVIS BERDIHU

Đoković je bio u strašnoj seriji i još jednom oduzeo servis Berdihu, koji je od prednosti brejka došao na korak od gubitka seta.

ČEH OSTAJE U SETU, ĐOKOVIĆ PROKOCKAO SERVIS

Najbolji teniser sveta je servirao za set i izgubio početni udarac, što nije karakteristično za Novaka pogotovo ne u ovakvim situacijama.

TOMAŠ SE VRATIO U ŽIVOT

Bio je Đoković posle četiri vezana gema na kor od prvog seta, ali propustio je priliku i Berdih se vratio u život. Čeh je vezao dva gema za 5:5.

ĐOKOVIĆ OPET U PREDNOSTI

Opet je Novak bio u nezavidnoj situaciji. Čeh je imao 15:30, ali Srbin je uspeo da se izvuče sa jednim dobrim servisom i dve greške Berdiha.

NOLE NIJE BRILjIRAO, ALI OSVOJIO PRVI SET

Nije Đoković briljirao, ali bio je odličan u pravom trenutku. U 12 gemu je još jednom uspeo da oduzme servis Berdihu i osvoji prvi set.

ĐOKOVIĆ DOBRO OTVARA DRUGI SET

Imao je Berdin na startu drugog seta prednost. Đoković je kasnio 0:30, a onda vezao četiri poena.

BERDIH SIGURAN NA STARTU DRUGOG SETA

Osvojio je Berdih svoj servis gem bez većih problema i izjednačio u drugom setu na 1:1 u gemovima.

NOLE IGRA KOLIKO MU JE DOVOLjNO

I dalje bez brejka u drugom setu. Mučio se Novak u trećem gemu, ali na kraju je uspeo da ga osvoji.

NOVAK NIJE ISKORISTIO BREJK LOPTU

Imao je Đoković priliku da oduzme servis Berdih, jer je stigao od 40:0 do 40:40,  a onda i brejk loptu. Ipak, Berdih se izvukao i ostau rezultatskom egalu u drugom setu,

SRBIN SPASIO TRI BREJK LOPTE I OSVOJIO GEM

Definitino Tomaš Berdih ima kompleks Novaka Đokovića. Čeh je imao 0:40, ali Nole je i to spasio i osvojio gem.

KIŠA POSLALA TENISERE U SVLAČIONICU

Tokom čitavog drugog seta kiša je padala u Monte Karlu. U jednom trenutku se toliko pojačala da su teniseri morali da odu u svlačionicu i da dođe do prekida meča.

BERDIHU PRIJALA PAUZA

Duže od sat vremena je trajao prekid u Monte Karlu zbog kiše. Odmor u svlačionici je bar što se prvog gema tiče bolje "legao" Berdihu. Iako je Đoković imao brejk lopte tomaš je osvojio prvi gem posle pauze

ČEH PRAVI BREJK U DRUGOM SETU

I drugi gem posle pauze pripao je Berdihu. Tomaš je oduzeo servis Đokoviću i stekao veliku prednost u finišu drugog seta. Čeh se nalazi blizu izjednačenja.

BERDIH ODLIČAN U NASTAVKU MEČA

Berdih je potvrdio brejk i došao na jedan gem od osvajanja drugog seta. Novak je bio izgubljen posle prekida.

PRVI GEM ĐOKOVIĆA POSLE KIŠE

Još jednom se Đoković mučio na svoj servis, Berdih je mnogo opušteniji. Čeh u narednom gemu servira za set.

NEREŠENO, BERDIH OSVOJIO DRUGI SET

Uspeo je Tomaš Berdih da osvoji drugi set. Još jedan siguran servis gem, Novak je nastavio da traži pravu igru. Očigledno nije igrao na nivou kao protiv Nadala dan ranije. Nadamo se da će bolje zaigrati u trećem setu.

SIGURAN POČETAK NOVAKA U TREĆEM SETU

Odlično je Đoković odigrao prvi gem trećeg seta. Srbin nije dozvolio rivalu da osvoji poen,

BERDIH GREŠKAMA PREPUSTIO GEM NOLETU

Čak četiri greške Tomaša Berdiha u drugom gemu trečeg seta su ga koštale gubitka servisa. Novak je samo držao loptu u igri i pustio rivala da odlučuje o gemu, što Čeh nije dobro uradio po njega.

NOVAK IDE KA PEHARU

Deset minuta je bilo dovoljno Đokoviću da dođe do velike prednosti od 3:0. Srbinu je proradio prvi servis i teško da Berdih može da se nada iznenađenju do kraja meča.

NOVI BREJK SRBINA

Berdih u trećem setu nije imao rešenje za igru Đokovića. Novak je dominirao u svim teniskim elementima i još jednom napravio brejk, koji je slobodno možemo reći iako je u pitanju šljaka označio kraj za Čeha.

BERDIH ODGOVARA

Đoković se opet opustio i izgubio svoj servis. Berdih je uspeo da se bar malo vrati u meč.

ČEH VEZAO DVA GEMA

Opustio se Đoković i mislio da je završio posao pre nego što je odigran poslednji poen. Na drugoj strani Berdih je opustio ruku vezao dva gema i zapretio Srbinu u trećem setu - 4:2

ĐOKOVIĆ NA GEM OD TROFEJA U MONTE KARLU

Suočavao se Đoković sa brejk loptama i u sedmom gemu trećeg seta. Berdih je imao šamsu da se vrati skroz u meč, ali Novak mu to nije dozvolio, uspeo je da osvoji gem i dođe na gem od trofeja u Monte Karku,

BERDIH SPASIO MEČ LOPTU I OSTAO U MEČU

Mogao je Novak da završi meč na servis Berdiha, imao meč loptu, ali Čeh se nije predavao i osvojio je gem sa kojim je ostao u životu.

ĐOKOVIĆ ŠAMPION MONTE KARLA

Novak Đoković je šampion Monte Karla. Zasluženo je Srbin savladao Berdiha i da nije bilo kiše možda bi Srbin još ranije završio meč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Miro Markovic

19.04.2015. 18:42

Dragi Nole, posteno i sportski si zasluzio najnoviji pehar kod tvoje rezidencije u Monte Karlu. Borio se kao pravi sportista. Dao si sve sto si mogao i umeo. Bilo je dosta tesko, ali na kraju, hvala Bogu, ti si izasao kao pobednik. Divim ti se zajedno sa svim Srbima iz Srbije i iz rasejanja po celome svetu. Ziveo na mnogaja ljeta!