Četvrtak, 16.04.2015.

21:56

Asanž pristao da bude ispitan

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž je pristao da bude ispitan u Ambasadi Ekvadora u Londonu u vezi s optužbama za seksualni napad, saopštio je njegov advokat.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Youtube/RT

Asanž boravi u Ambasadi od juna 2012. godine kako bi izbegao izručenje Švedskoj zbog optužbi za napad na dve žene 2010. godine, koje on negira, preneo je Rojters.

Švedski tužioci su prošlog meseca naveli da žele da saslušaju Asanža u Londonu i odustali od ranijeg zahteva da to bude u Švedskoj.

Advokati Asanža su to pozdravili, ali do sada nisu formalno pristali na takav dogovor.

Jedan od advokata Tomas Olson rekao je za Rojters da sada očekuju da tužioci uspostave kontakt s njima kako bi razradili detalje.

Asanž strahuje da će, ako ga Britanija izruči Švedskoj, onda doći do ekstradicije u SAD, gde bi mu moglo biti suđeno zbog odavanja poverljivih informacija nakon što je pre pet godina objavio američke vojne i diplomatske dokumente, podseća Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

17 h

Podeli: