PUTIN JE CAR TVITERA: Ruskog predsednika prati milion ljudi, a on samo sebe!
Foto: Profimedia

I to postoji

PUTIN JE CAR TVITERA: Ruskog predsednika prati milion ljudi, a on samo sebe!

Planeta -
Na zvaničnom Tviter nalogu lider Rusije prati jednu jedinu osobu - sebe

Današnji političari veliki deo posla komunikacije sa medijima i javnošću završavaju putem Tvitera i gotovo da nema svetskog lidera koji nema nalog na ovoj društvenoj mreži.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ima dva naloga, verziju na ruskom i na engleskom jeziku. Ono što je naročito zanimljivo je da na svom ruskom nalogu on prati samo jednu jedinu osobu - sebe, odnosno svoj nalog na engleskom jeziku.

Nalog ima još od 2011. godine, a do sada ga je zapratilo više od milion ljudi.

Putinov engleski nalog prati nešto više ljudi, čak devet, među kojima su predsednik Venecuele, premijer Indije, bivši predsednik Venecuele Ugo Čavez, predsednika Malija, predsednika Paname, predsednika Kolumbije, Brazila, Argentine i - ponovo sebe.

Iako je običaj da se svetski lideri međusobno prate, to nije slučaj sa Barakom Obamom i Putinom. Obamu prati čak 58 miliona ljudi, među kojima nije ruski predsednik.

Naloge na Tviteru imaju i naši poličari, koji su prilično aktivni na ovoj društvenoj mreži. Ubedljivo najviše pratilaca ima premijer Aleksandar Vučić, odnosno 106.000, dok je posle njega Vuk Jeremić, sa 82.700 pratilaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track