Ponedeljak, 13.04.2015.

15:00

MK: Novak bizarno dobio protivnika

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na potpuno bizaran i nesvakidašnji način dobio je protivnika u drugom kolu ATP Mastersa u Monte Karlu.

Izvor: ÐN

Default images
Beta/AP

Đoković će u drugoj rundi Monte Karla igrati protiv Španca Alberta Ramos-Vinoljasa koji je savladao Robina Hasea sa 6:1, 6:1.

Španac je kroz kvalifikacije stigao do prvog pobedivši upravo Hasea, a drugi duel u dva dana desio se zahvaljujući brojnim otkazima zbog povreda.

On je potpuno dominirao u ovom susretu napraviviši pet brejkova, da bi posao završio za samo 59 minuta.

Đoković i Ramos-Vinoljas do sada su se sastali samo jednom i to pre nekoliko nedelja u Indijan Velsu, kada je Beograđanin slavio sa 7:5, 6:3.

Kako je Ramos-Vinoljas stigao do Đokovića

Beta/AP
Ljubitelji tenisa upoznati su sa terminom ’laki luzer’, ali je na Mastersu u Monte Karlu viđena nesvakidašnja i potpuno bizarna situacija.

’Srećni gubitnik’ je igrač koji ispadne u kvalifikacijama, ali dobije mesto u glavnom žrebu turnira zahvaljujući povredi nekog od učesnika.

U Kneževini se desilo nešto što se verovatno nikada u istoriji tenisa nije dogodilo, pa je najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio rivala u drugom kolu posle niza peripetija.

Žrebom je odlučeno da će Novak u drugoj rundi igrati sa pobednikom meča Španca Nikolasa Almagra i kvalifikanta.

Almagro se povukao sa turnira u Monte Karlu zbog povrede, a na njegovo mesto srećno je upao Denis Istomin. Međutim, i Uzbekistanac je bio primoran da odustane od nastupa jer je meč prvog kola kvalifikacija predao Italijanu Robertu Markori zbog bola u preponama, pri rezultatu 2:0 u prvom setu.

To je bila samo najava zapleta, pošto su u međuvremenu završene kvalifikacije, pa je u taj deo kostura smešten Albert Ramos-Vinoljas iz Španije. Njegov protivnik u prvom kolu bio je Holađanin Robin Hase koji je kao ’laki laki luzer’, iz drugog pokušaja, upao na mesto Istomina.

Da zabuna bude veća, Ramos-Vinoljas pobedio je upravo Hasea u finalnom meču kvalifikacija, rezultatom 6:4, 7:5, a onda bio još ubedljiviji u glavnom žrebu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: