13. april  2015. 13.17  →  18.11 | Izvor: FoNet, Tanjug, RTV

DS: SNS otima vlast u Inđiji

INĐIJA -

Demokratska stranka optužila je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da je ucenama i pretnjama primorala pet odbornika Demokratske stranke i jednog Socijalističke partije Srbije u Inđiji da potpišu inicijativu za smenu opštinske vlasti. Povodom optužbi demokrata, funkcioner SNS Aleksandar Martinović je kazao da bi pokrajinskom rukovodstvu te stranke bilo bolje da se bavi svojim poslom i oporavkom vojvođanske privrede, umesto što iznosi "laži i neistine".

video icon

Predsednik Opštine Inđija Petar Filipović rekao je na konferenciji za novinare da nema konkretne informacije o kakvim se pritiscima radi, ali da je siguran da odbornici to nisu svojevoljno učinili.

Filipović je izjavio da u kući odbornika Bojana Tatića u Maradiku sede dvojica ljudi i ne dozvoljavaju mu da kontaktira sa bilo kim, a da je ostalih pet odbornika nedostupno od kada su potpisali inicijativu za smenu rukovodstva Inđije.

Prema rečima Filipovića, akciju "prekrajanja izborne volje građana" vodi inđijski pekar Dragoljub Trifunović, zvani Čarli.

On sa direktorima republičkih javnih preduzeća obilazi odbornike Demokratske stranke zaposlene u tim preduzećima i prete im da će ostati bez posla. Njima i odbornicima čiji članovi porodica rade u javnim preduzećima preti se otkazima i prebacivanjem na druga radna mesta, ali su do pre nekoliko dana odbijali pritiske, izjavio je Filipović.

Premijera i lidera SNS Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića je Filipović pozvao da hitno zaustave "pravne i političke pritiske" na odbornike Demokratske stranke u Inđiji.

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin rekao je da SNS otimanjem mandata, pritiscima i ucenama pokušava da dođe na vlast, načinom koji nije izborni, "nego čisto siledžijski".

Trifunović demantovao učešće u prekrajanju vlasti

Pekar u Inđiji Dragoljub Trifunović, zvani Čarli, demantovao je za RTV da ima bilo kakve veze u prekrajanju vlasti u toj opštini. 

Inače, na broj Bojana Tatića danas se na poziv RTV-a niko nije javljao.

Predsednik opštinskog odbora SPS u Inđiji Sreten Jovanović rekao je za RTV da je u Skupštinu opštine stigla inicijativa za smenu opštinske vlasti ali da ne želi da komentariše da li su odbornici to učinili pod pritiskom ili dobrovoljno, kao i da će se o promeni vlasti odlučivati na redovnoj sednici Skupštine opštine.

Martinović: DS iznosi "laži i nestine"

Povodom optužbi demokrata, funkcioner SNS Aleksandar Martinović je kazao da bi pokrajinskom rukovodstvu te stranke bilo bolje da se bavi svojim poslom i oporavkom vojvođanske privrede, umesto što iznosi "laži i neistine".

Optužbe demokrata Martinović ocenjuje kao pokušaj da se blaćenjem i neistinama omalovaži volja građana Vojvodine i Inđije, budući da su demokrate ubedljivo izgubile izbore u Vojvodini na prošlogodišnjim izborima.

Martinović je dodao da DS od 45 opština i gradova u Srbiji nije prešla cenzus u 19, među kojima je i Inđija.

"Njima se svašta priviđa u tom strahu, pa i da neko pritiska odbornike u Inđiji, a radi se o tome da niko više ne može da trpi vlast Pajtića", rekao je Martinović, navodeći i da je "bruka i sramota" vladati u Vojvodini sa 5,86 odsto glasova.

Uz napomenu da su inicijativu za smenu vlasti u Inđiji potpisali odbornici SNS, SRS, LSV, pet iz DS i jedan iz SPS, Martinović je naglasio da Inđija nije jedina opština u kojoj odbornici DS napuštaju politiku koju vodi Pajtić, ne želeći da budu deo "kriminalnom sistema i taoci takve politike".

 

 

Tagovi
Broj komentara: 7

dele  13. 04. 2015. | 13:30
pa kada mandat ne pripada stranci vec osobama,takav je ustav
Lepa  13. 04. 2015. | 13:44

Moraju da otimaju kad ne mogu da je osvoje voljom gradjana .
Loli ns  13. 04. 2015. | 13:47
sramota,a šta drugo očekivati od naprednjaka
Pedja  13. 04. 2015. | 19:52
SNS je zaista nešto do sada neviđeno čak i kod nas: neznanje, bahatost, agresija, mržnja... Ali gde nalaze ovakve kao što je ovaj Martinović, zaista je tajna.
Deran  15. 04. 2015. | 09:50
@Pedja U Rumi, na vasaru.
0
0
Tokmak  13. 04. 2015. | 21:15
Ovde neko laže. Pogodite ko? Ja znam. Čuo sam ga više puta. Prevrtljivac.
novi sad NS   15. 04. 2015. | 12:45
Neka vam otimaju kada niste sposobni da je sacuvate.