Tehnopolis

Utorak, 07.04.2015.

17:45

Naredni Apple iPad modeli stižu uz IGZO displeje?

Pojavile su se nove informacije u vezi sa dolazećim Apple iPad modelima, koji se očekuju ove godine.

Izvor: benchmark.rs

Default images
YouTube Printscreen

Prema informacijama azijskog ET Newsa, LG Display je počeo sa investiranjem u svoju osmu generaciju P8-P9 proizvodne linije za oksid TFT displeje. Razlog ovakvog poteza leži u tome što se LG nada da će raditi rame uz rame sa kompanijom Apple, na iPad uređajima koji će koristiti oksidne TFT panele.

Trenutno, LG Display postrojenja mogu da podrže proizvodnju od 9000 oksidnih TFT panela mesečno, ali sa novom investicijom ova brojka bi trebalo da se poveća na dodatnih 21000 panela.

S obzirom da Apple radi i na 12.9-inčnom iPad Pro modelu, LG će morati dodatno da pojača proizvodnju, tako da će u drugom tromesečju 2016. godine dodati još 20000 panela u proizvodnu liniju. Inače, oksidni TFT paneli su samo drugi naziv za IGZO displeje.

Izveštaj pominje da će Apple sarađivati sa kompanijaom LG, ali i sa kompanijama Sharp i Samsung Display, kako bi obezbedio dovoljnu količinu panela za narednu generaciju iPad uređaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: