Izvor: yahoo

Američki turisti od danas će u svrhe rezervacija smeštaja na Kubi moći da koriste usluge popularnog onlajn servisa Airbnb.

Foto: Miguel Discart/Flickr.com

Američki trgovinski embargo sprečavao je prodor ovakve vrste biznisa na tlo Kube tokom više od 50 godina.

Ipak, Obamina uprava u januaru je ublažila seriju dugogodišnji restrikcija u pokušaju da podstakne rast privatnog sektora na ostrvu.

Na sajtovima pojedinih agencija poput TripAdvisor od sada su bili dostupni uglavnom brojevi telefona ili mejl adrese vlasnika, umesto opcije za brze onlajn rezervacije kakvu nudi Airbnb u više od 190 zemalja sveta. Airbnb će zato sada u ponudu uključiti preko 1.000 poseda širom zemlje, od čega 40 odsto u Havani. Ovaj potez mogao bi naročito da donese prosperitet preduzetnicima širom ostrva i ojača njihovu poziciju u okviru stagnirajuće ekonomije.

Međutim, zemlja tek treba da pronađe rešenje za problem slabog kvaliteta internet mreže i telefonskog sistema koji je večito u kvaru.

Uprkos tome što je brojnost turističkih poseta u poslednjih par meseci porasla za 20 odsto a većina putnika ne dolazi iz Amerike, mogućnost korišćenja usluga Airbnb na Kubi za sada će biti ponuđena samo stanovnicima Sjedinjenih Američkih Država.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.