Najnovije vesti
Zabava Vesti
Da ove serije nisu snimljene, svet bi bio potpuno drugačije mesto

Da ove serije nisu snimljene, svet bi bio potpuno drugačije mesto

Od četiri mlade i emancipovane žene u seriji "Seks i grad", koje su redefinisale muško-ženske odnose, preko serije "Kozbi šou" koja je nenametljivo promovisala porodične vrednosti, do četiri prijatelja u seriji "Sajnfild", koji su nespecifičnim humorom zabavljali milionski auditorijum - predstavljamo vam TV likove koji su imali najveći uticaj na gledaoce.

591046_beverly-hills-90210-foto-promo
591046_beverly-hills-90210-foto-promo

Takođe, enterijer kafića "Central perk", u kojem su snimljene nebrojena scene, inspirisao je otvaranje mnogih sličnih kafića širom sveta, iako kafić sa ovim nazivom nije postojao u Njujorku.

Interesantno je i da je veliki broj arapskih emigranata u SAD, po sopstvenom priznanju, učio engleski jezik gledajući "Prijatelje".

Osnovu svake epizode činio je Bil Kozbi u ulozi dr Hakstabla, sa svojim “mudrim” zapažanjima o vrednostima porodičnog života i prepoznatljivim humorom.

Iako su uvek dominirale komične situacije, serija se bavila i nekim ozbiljnijim temama, kao što su poteškoće u učenju ili nevolje tinejdžera sa neželjenom trudnoćom.

Svih devet sezona prati svakodnevni život četvoro nekonvencionalnih prijatelja sa Menhetna, a centralni lik je komičar Džeri Sajnfeld, koji u seriji igra sebe. Tu je  još i njegova bivša devojka, energična i ironična Ilejn (Džuija Luis Drajfus), potom Džerijev najbolji drug Džorž Konstanca (Džejson Aleksandar), koji u stalnom  sukobu sa ostatkom sveta uvek izvuče deblji kraj i komšija Kozmo Krejmer (Majkl Ričards), koji često upada u nemoguće situacije.

Kritičari su uglavnom hvalili seriju zbog iskrenih dijaloga o ženama i seksu, jer na realan način prikazuju seksualno ponašanje i način života mnogih urbanih Amerikanaca. Međutim, oba filma, iako su doživela ozbiljan komercijalni uspeh, propustila su da zadovolje strogi sud kritike.

Serija počinje kada se blizanci Brenda (Šenon Doerti) i Brendona Volš (Džejson Prisli), sa roditeljima dosele iz Minesote na luksuzni Beverli Hils. U početku su njih dvoje centralni likovi, a kasnije kada se prilagode stilu života na Beverli Hilsu, priča se širi i na njihove prijatelje iz škole: Keli Tejlor (Dženi Gart), Dilan Mekoj (Luk Peri), Dona Martin (Tori Speling) i drugi.

Serija govori o kontroverznim društvenim temama, kao što su prava homoseksualaca, alkoholizam, droga, samoubistvo tinejdžera, sida i tinejdžerska trudnoća.