Petak, 20.11.2009.

12:42

Potvrđeno 326 slučajeva novog gripa

U Srbiji je do sada potvrđeno 326 slučajeva obolevanja od virusa novog gripa A (H1N1) i 16 smrtnih ishoda od ove vrste gripa, saopštio je Institut "Batut".

Izvor: Tanjug

Default images

U saopštenju se navodi da su na bolničkom lečenju 503 osobe sa oboljenjima sličnim gripu, kao i da je 18 osoba priključeno na respirator. Reč je o podacima sakupljenim do devet časova jutros.

Poslednji smrtni ishod registrovan je 18. novembra kod pacijenta sa teškom kliničkom slikom gripa koji je bio zbrinut u jedinici Instituta za plućne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici.

Od 326 laboratorijski potvrđenih slučajeva, 72 slučaja obolevanja se dovodi u vezu s putovanjem.

U periodu od 26. oktobra do 19. novembra, potvrđena su 193 slučaja obojevanja od gripa izazvanog novim tipom virusa A (H1N1).

Najviše obolelih u ovom periodu su osobe uzrasta od 30 do 64 godine.

Na osnovu utvrđenog povećanja učestalosti oboljenja sličnih gripu i na osnovu potvrde pandemijskog soja virusa gripa, prijavljene su epidemije pandemijskog gripa među stanovništvom Južnobačkog okruga, Južnobanatskog okruga, Severnobanatskog i Sremskog okruga, Kraljeva, Požege, Užica, Paraćina, Čačka, Ivanjice, Beograda i epidemije u školskim kolektivima u Nišu, Kragujevcu i Leskovcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

21 h

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Podeli: