Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 21.03.2015.
17:35 >> 20:12h
Vestionline A

Bleda Zvezda na "mišiće" do -1

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak na svom terenu sa 1:0 u okviru 20. kola Jelen Super lige Srbije.

Tanjug
Bez učinka: Napadač Crvene zvezde Džošua Parker

Jedini gol na utakmici postigao je Darko Lazović u 35. minutu i tako smanjio zaostatak "crveno-belih" u odnosu na Partizan na samo bod bar do nedelje, kada vodeći tim lige gostuje Čukaričkom.

Zvezda je do šeste uzastopne pobede nad Napretkom, na svom stadionu, došla na jedvite jade. Prošlo je dosta vremena otkako je neko propsino namučio Beograđane i praznih šaka se vratio kući. Gosti iz Kruševca u pojedinim momentima ozbiljno su pretili izabranicima Nenada Lalatovića. Ipak, u tim trenucima posebno se istakao golman "crveno-belih" Predrag Rajković, koji je sjajno odbranio svoj tim i potvrdio trijumf. Mladi reprezentativac je nekoliko puta "skidao" čiste zicere i sprečio goste iz Kruševca da "otkinu" bod.

Crvena zvezda je u prvom poluvremenu imala više od igre. Imala je inicijativu tokom svih 45. minuta, ali su i gosti pretili iz kontranapada. Prvi su upravo igrači Napretka imali izglednu priliku, ali je Rajković odlično reagovao u situaciji jedan na jedan skrenuo loptu u korner. Zvezda je uzvratila desetak minuta kasnije, ali je Jović šutirao preko gola u izglednoj poziciji posle centaršuta Anđelkovića.

Ipak, u 35. minutu crveno-beli su došli u vođstvo. Posle dobro izvedenog kornera stvorena je gužva u kaznenom prostoru gostiju, lopta je došla do Darka Lazića, koji je iz peterca povratnom loptom pronašao Darka Lazovića, koji je precizno šutirao i zatresao mrežu golmana Popovića. U drugom poluvremenu je Napredak imao ozbiljnije šanse i više je pretio, ali bez rezultata.

SASTAVI TIMOVA:
CRVENA ZVEZDA: Rajković, Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković, Lazović, Ristić, Stojanović, Katai, Parker, Jović.
NAPREDAK: Popović, Radulović, Urošević, Paunović, Frimpong, Luković, Gobeljić, Ndiaje, Dimitrov, Vučetić, Trujić.

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

90+3. minut - Kraj utakmice.
90+1. minut - Orlandić se iznanada našao u pansi, ali je Popović pročitao nameru Zvezdinog špica.
90. minut - Igraće se još tri minuta nadoknade.
87. minut - Napredak je suzbio crveno-bele na svojoj deonici i ozbiljno preti.
84. minut - Strelac jedinog gola na meču Darko Lazović izašao je iz igre, na terenu je Petar Orlandić.
82. minut - Još jednom briljantan Predrag Rajković. Luković je opalio sa oko 25 metara, lopta je zakačila jednog fudbalera Zvezde i dobila čudnu putanju, pravo u rašlje. Ipak, mladi golman na visini zadatka.
75. minut - Kakva šansa za Zvezdu je propala. Veliku grešku je napravio golman Napretka, promašio je loptu posle centaršuta Parkera, ali je Lazović loše zaustavio loptu, pobegla mu je van terena, a imao je praznu mrežu.
71. minut - Saša Stojanović je napustio teren, u igri je Miloš Bosančić.
67. minut - Krenuo je Napredak da pritiska domaćina, ne zadovoljava se minimalnim porazom.
63. minut - Ponovo gužva pred golom Napretka, nije uspeo dupli pas Jovića i Parkera, pa ni akcija Lazovića, sve je to Frimpong očistio.
61. minut - Aleksandar Katai je izašao iz igre. Na terenu je Aleksandar Kovačević.

58. minut - Dimitrov je propustio fenomenalnu šansu. Odlično se ubacio i izbio pred gol Zvezde, Pavićević je zakasnio prilikom postavlja ofsajd zamke, a Rajković odlično istrčao i ukrotio njegov pokušaj.

55. minut - Trujić je imao kolosalnu priliku posle odličnog centaršuta sa desne strane, ali je glavom šutirao u Rajkovića.
47. minut - Džoš Parker se našao u šansi, ali je uputio mlak udarac. Bez opasnosti po golmana Popovića.
46. minut - Počeo je drugi deo igre.
45+1. minut - Kraj prvog poluvremena.

43. minut - Umalo da Rajković izgubi loptu driblajući ispred svog gola.

35. minut - GOOOOL!!! Zvezda vodi 1:0, strelac Darko Lazović. Dvojica igrača Kruševljana su promašila loptu posle kornera Ristića, Darko Lazić je ekspresno dodao imenjaku, koji je sa nekoliko metara bio neumoljiv.

32. minut - "Čarapani" su se oslobodili pritiska. Zapretili su gosti, Zvezda se odbranila i izbacila loptu u aut.

30. minut - Bakljada "delija" na severnoj tribini.

29. minut - Lazoviću beži lopta na ivici šesnaesterca, moglo je da bude opasno.
26. minut - Odlična akcija Zvezde, najpre Anđelković sa leve, zatim i Cvetković sa desne strane šalju centaršuteve, ali ih je oba Frimpong izbio u polje.
22. minut - Još jedna velika prilika za crveno-bele. Luka Jović se sa sedam metara šutirao malo iznad prečke posle odličnog ubacivanja Anđelkovića.
21. minut - Napredak šanse vreba iz kontre. Prilikom svakog kornera Zvezde "čarapani" na centru imaju trojicu igrača.
16. minut - Ponovo je Parker bio u kolosalnoj šansi. Napadač Zvezde je dobio loptu u prazan prostor, ali mu je Popović ušao u šut i nije dozvolio radost domaćim navijačima.
13. minut - Velika prilika za Napredak. Dimitrov je izašao sam ispred Rajkovića, doduše iskosa, šutirao je u kontra ugao, ali je golman Zvezde odbranio i skrenuo loptu u korner.
11. minut - Podršku crveno-belima pružaju i kolege iz košarkaške sekcije. Na zapadnoj tribini  nalaze se prvotimci Crvene zvezde na čelu sa kapitenom Lukom Mitrovićem. Pored njega su još Jaka Blažić, Stefan Jović, Nikola Rebić i Đorđe Kaplanović.
7. minut - Na stadionu "Rajko Mitić" okupilo se oko 8.000 gledalaca.
3. minut - Prva šansa na meču. Džošua Parker se sjurio ka golu Kruševljana, izbacio iz igre čuvara i potom lukavo pokušao sa savlada Popovića. Golman Napretka izbacio je loptu u korner.
1. minut - Utakmica je počela.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online