Đoković: Vežbam balet zbog tenisa

N. Mandrapa

16. 03. 2015. u 20:30

Opušta me, poboljšava držanje tela, služi mi za fitnes. Sada, kad sam prošao kroz ceo dril mogu da kažem da poštujem balet više nego ikad pre - kaže Novak

Ђоковић: Вежбам балет због тениса

ARABESKA, poza na jednoj nozi, za bolji ritern, a žet, skok s noge na nogu za ravnotežu i balans na terenu. Tu je i bateri, kada se stopala prekrste u vazduhu, uz desetak drugih poteza. Možda ne baš ovim redosledom, ali najbolji teniser sveta Novak Đoković otkrio je da je proniknuo u tajne baleta, delom i zbog boljih izdanja na teniskom terenu.

Pre meča drugog kola protiv Španca Ramosa-Vinjolasa u Indijan Velsu (u noći između ponedeljka i utorka), Nole je, odgovarajući na pitanja novinara o nedavnoj fotografiji koju je okačio na "Tviteru", gde vežba balet sa suprugom Jelenom, istakao značaj ove igre za njegovu kondicionu pripremu, ali i za stanje duha, držanje tela i mentalni sklad.

- Ranije sam gledao balet, a sada uživam u tome da ga igram. Opušta me, poboljšava držanje tela, pomaže vam da imate graciozne pokrete. Moja supruga je bolja u tome doduše. Svako malo vidim je da uvežbava neke poteze. Pridružio sam joj se svojevremeno i zaista mi baš prija. Moram da priznam. Iz toga koristim i par detalja za sebe, za bolju fizičku pripremu za tenis. Mislim da je to odlično - poručuje Novak.

Neki potcenjuju ono što baletani rade, dodaje naš as.

- Ljudi nisu svesni koliko napora i energije ulažu u igru, kako bi njihovi pokreti izgledali lepo i skladno uz ritam muzike. To je zaista umetnost. Sad kad sam prošao kroz ceo dril, mogu da kažem da poštujem balet više nego ikad pre. Pritom, kad ste u tome sa osobom koju volite, ima li išta lepše?

Uz balet Đoković slobodno vreme na turniru koristi i za igranje fudbala u Indijan Velsu.

- Golovi su već tu u kompleksu. Lako nam je da nađemo loptu, i onda krene igra. Fudbal je najpopularniji sport na svetu, mnogi teniseri vole da ga igraju. Taj teren je deo ovog takmičenja i znači nam. Ne samo da igramo fudbal, već i da se zagrejemo, trčimo, osetimo podlogu.

Novak je pričao i o drugim temama, poput toga da pažljivo bira šta će igrati u sezoni kako bi što duže ostao na vrhu.

- Cilj mi je da igram najveća takmičenja, grend slemove, masterse, Monte Karlo i poneki turnir iz serije 500. Ne znam šta sutra donosi, samo se nadam da ću ostati zdrav i da ću moći dobro da igram na tim velikim događajima, tako da ne moram da učestvujem na drugima. Imao sam sreće u proteklih pet-šest godina da ostvarujem uspehe na terenu, pa sam birao šta ću da igram, odnosno prilagođavao sam raspored svojim potrebama. To mi pomaže da se bolje spremim, da duže trajem u tenisu, da se trudim da izbegnem povrede, što je važno jer je tenis veoma zahtevan na fizičkom planu - zaključuje Đoković.

PROČITAJTE JOŠ:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Dejan Janković

17.03.2015. 12:57

Pujo, pa decko placa porez duži niz godina preko svoje humanitarne organizacije... Šta bi ti, da plaća svaki dan...:-)

Angela

17.03.2015. 21:21

@ Puja: ti si jedan obican "bot"! Kolika ti je plata? Da li vam daju u pauzi sendvic i sok? Tupite o Novakovom "porezu" neprestano na ovoj rubrici, a vi ste u stvari prodani, jadni srbski izrodi, koji za saku dinara ste spremni da pljujete po svakome za koga vam narede. Daju vam spisak svakog ponedeljka. Ko sve hoda po Srbskoj stradalnoj zemlji? Potpuno beznacajni crvi!