10. mart  2015. 15.10  | Izvor: Beta

Dveri najavile protest ispred Vlade Srbije

ČAČAK -

Opozicioni pokret Dveri najavio je danas da će 21. marta održati protest ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu i zatražiti vanredne parlamentarne izbore zbog, kako kažu, pogrešne politike koja Srbiju vodi u bankrotstvo i propast.

Član Starešinstva Dveri Boško Obradović rekao je na konferenciji za novinare u Čačku da o novoj ceni struje u Srbiji nije odlučeno u Vladi Srbije, nego je tu odluku doneo Međunarodni monetrani fond (MMF) i ocenio da su put Srbije u Evropsku uniju i saradnja sa MMF-om i NATO-om "pogubni" za Srbiju.

"Vreme je da pokažemo da ova vlast ima opoziciju. Na protestu koji će biti prvi u nizu, zahtevaćemo oslobađanje medija, pre svega RTS-a koji mora da se otvori za glasove opozicije i usprotivićemo se prodaji Telekoma, čija prodaja bi uništila telekomunikacije u Srbiji, a profit odnela u stranu zemlju", rekao je Obradović.

On je dodao da su Demokratska stranka Srbije i Srpska radikalna satranka pozvane da im se pridruže na protestu, dodavši da njihova odluka neće uticata na dalju saradnju.