Izraelski rabin- U redu je ubijati nevine civile i uništiti Gazzu

13
25

Svijet – Rasistički izraelski rabin dao je zeleno svijetlo za ubijanje nevinih palestinskih civila i uništavanje Pojasa Gazze.

Dov Lior, rabin ilegalnog izraelskog naselja Kirjat Arba na okupiranoj palestinskoj Zapadnoj obali, izdao je halaku, jevrejsko vjersko pravilo zasnovano na Tori, gdje dozvoljava ubijanje nevinih civila.

Rabinu je postavljeno pitanje ‘ratu’ (u biti masakru) u Gazzi gdje je on napisao: „Tora Izraela nas vodi u svim sferama života, privatnim i javnim, kako da se ponašamo tokom rata i također kako da zadržimo moralne standarde“.

„Maharal iz Praga (rabin Juda Lev ben Bezalel) u svojoj knjizi Gur Arye, jasno piše da… u svim ratovima napadnutima je dozvoljeno da žestoko napadaju narod napadača i da ne moraju da provjeravaju da li su oni lično borci. Stoga, tokom rada napadnutima je dozvoljeno da kažnjavaju neprijateljsko stanovništvo bilo kojom kaznom za koju smatraju da je dostojna, poput negiranja robe ili električne energije, kao i bombardovanje cijelog područja prema naređenju ministra vojske, ne da bi samo kako bi ugrozili živote vojnika već da bi poduzeli korake za istrebljenje neprijatelja“.

Što se tiče situacije u Pojasu Gazze on je napisao: „U slučaju Gazze, ministru odbrane je dozvoljeno da čak naloži uništenje Gazze kako jug više ne bi patio i da bi izbjegli nanošenje štete našem narodu koji već dugo pati od neprijatelja koji ga okružuje“.

On nastavlja: „Bilo koji razgovor o humanizmu i razmjevanju je sporan kada govorimo o očuvanju naše braće na jugu i u ostatku zemlje i vraćanju mira našoj zemlji“.

 (IslamBosna.ba)


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

13 KOMENTARI

  1. Skupljahi Allah dzel. te Jevreje na jedno mesto iz citavog svijeta a sam On Uzviseni zna zasto.Skupljahi na jedno mesto u Izrael za njihovo celokupno nestajanje sa one planete kakoje Allah i obecao.Allah samo zna sve tajne i samo su njemu dostupne.

  2. “…već da bi poduzeli korake za istrebljenje neprijatelja“…

    Istrebljenje naroda koji nije niotkud došao već tu vekovima živi !
    To i jeste zvanična politika izraela i jevreja.
    Cinizma od cionizma – majko mila!
    Sa ovakvim stavovima nije ni čudo što su ih kroz istoriju istrebljivali kao vaške.
    Holokaust je ime za uništenje koje su jevreji izmislili za sebe i tako sve ove godine zapušili usta svetu koji nemo gleda kako jevreji vrše holokaust na kvadrat prema Palestincima i Gazi.
    Ali nije ničija do zore gorela.
    Doći će vreme kada će neki novi Tit razoriti jevreje i ostaviti pustoš za sobom.
    Ljigave pijavice koje isisavaju krv čovečanstvu u vidu novca) će kad tad biti uništene.
    Da li će to biti za moga života – ne znam – ali bih dao život da se to desi što pre.

    • Dok je Rusije bice i mira na svetu ovozemaljskom!Niko na Rusiju udarit ne smije ,ko je god pokusao zube je polomio i dugo mu je trebalo da stavi nove .Rusija pametno cuti i puno ne talasa,uzima ono sto joj je nuzno radi svoje odbrane i vreme radi za nju .To sto neki novinarcici sa Kosara pokusavaju kriviti postojecu stvarnost deluje kao bajka za neupucene. Pravljenje novih saveza Rusiji samo koristi u ovoj trenutnoj situaciji da se jos vise narouza i spremi novu doktrinu za odlucujuci boj. Gde smo mi Srbi? Po prvi put mudro vodimo politiku. Sopstveni interesi su u prvom planu,sve odmereno ,dobri sa svima i polako. Svakim danom napredijemo u svakom pogledu. Insallah!

      • Bosno mlada,
        ako pomisliš da dajem prednost Americi za račun Rusije – pogrešićeš.
        Ali vidim ono nad čime ti zatvaraš oči.
        Amerika (produžena ruka jevreja) nije heroj pa da sad napadne Rusiju.
        Oni su, poput kukavica, rešili da je ekonomski oslabe i iscrpe … pa posle da je napadnu – najverovatnije će pre toga (opet kako kukavice rade) izazvati neki unutrašnji sukob unutar Rusije.
        Pad cena nafte je samo jedna rupa na prepunom dzaku Rusije.
        Ali bogastvo Rusije curi, polako i sigurno, kako su i zamislili stratezi
        To je dugogodišnji proces – ali on je počeo.

  3. e moj jadni sokole kakav hadis iz 13 vjeka to nepostoji.postoje hadisi muhammeda s.a.v.s. koji datiraju dok je on bio ziv a to je prije 14 vjekova I nikada on nije dozvolio ubijanje nevinih civila.a jad ce vas snaci dok vas zemlja zakopa a od nas vas samo dobro moze snaci osim ako nas napadnete onda vas ceka to sto vas ceka.medjutim tvoja mrznja ti neda da vidis istinu .hvala allahu uzvisenom koji stvori pakao za lose I raj za dobre.pa cekaj sokole I mi cekamo ubrzo ces saznati.

  4. krivo slavce zna se ko je najgori na ovoj kugli dobro se zna obraza nemate nit kakve kulture nit nista osim da krmedije jedete i alkohola pijete zato i smrdite na kilometre gade jedan

    • Busnjak obraz djon stim sto je djon plemenit nasparam busnjaka. Glavu u patos i duboooko udahnite mozda malo provetrite mozak mada neverujem prashina u glavi je ne popravljiva stvar. 🙂

      • stvarno sabahudine precerujes ponekad…gori si od ćetnika vise si kao hrvatsko cvijece mali ustaski babuncic 😉

  5. posle ovakvih izjava citav svijet sad razumije daja zasto radio sto je radio

    da mi ga dragi ALLAH cuva

    88

    i ako BOG da uskoro vrati i zavrsi sto je poceo

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.