Pajtić: Nećemo se više izvinjavati

Svečanom akademijom u Domu omladine DS je obeležila 25 godina od obnavljanja rada, a njen lider Bojan Pajtić poručio je da se ta partija više neće izvinjavati.

Izvor: B92

Subota, 07.03.2015.

18:25

Default images
foto: Beta

"Nećemo se više izvinjavati, ja sam se izvinio u ime svih nas i u ime onih koji više nisu sa nama. Izvinio sam se i zbog onoga što su neki od nas činili, ali i zbog onoga što nikada niko od nas nije učinio... Dosta je bilo sa tim, nećemo se više izvinjavati", rekao je Pajtić.

Pajtić je poručio da je danas osnovni zadatak DS da "prevede autokratiju u istinski demokratski poredak".

On je upitao kome će se više izvinjavati "kada i poslednji mladi čovek ode iz zemlje", ali i zašto bi se DS pravdala za mostove, investicije u Vojvodini od sedam milijardi evra, beogradske bulevare.

"Kome? Onima koji svečano otvaraju semafore", upitao je Pajtić i dodao da mu "ne pada na pamet da se pravda onima što zadužuju Srbiju za 195 evra u sekundi".

Prema Pajtićevim rečima, vlast danas štiti banke od štediša i brani bogate od siromašnih, a mere štednje su "katastrofalne, kao i posledice koje iz toga proizilaze".

"Gledamo predsednika vlade koji sa prezirom govori o sopstvenom narodu i dok on šeta po svetu u Leskovcu se hleb i mleko kupuju na potvrdu od sindikata", tvrdi Pajtić.

Svečanoj akademiji, iako su bili pozvani, nisu prisustvovali bivši predsednici stranke Boris Tadić i Dragan Đilas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: