Krivične prijave za 20 policajaca

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole policije podneli su krivične prijave protiv 20 policijskih službenika iz Šapca i Loznice.

Izvor: B92

Petak, 06.03.2015.

17:25

Default images

Oni su osumnjičeni da su nesavesnim radom u službi naneli štetu budžetu Srbije za više od 100 miliona dinara, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sumnja se da oni od 2012. do kraja 2014. godine nisu postupali po naredbama prekršajnih sudova u Šapcu i Loznici za dovođenje počinilaca prekršaja radi zamene izrečenih novčanih kazni u kaznu zatvora.

Na taj način, propuštajući mere i radnje koje su bili dužni da preduzmu, osumnjičeni su prouzrokovali nastupanje apsolutne zastarelosti za 13.956 naredbi i nemogućnosti izvršenja donetih pravosnažnih odluka, čime je naneta šteta budžetu Srbije za 101.014.550,00 dinara, navodi se u saopštenju MUP-a.

U saradnji sa osnovnim javnim tužilaštvima u Šapcu i Loznici, krivične prijave podnete su protiv policijskih službenika Policijske uprave u Šapcu, Policijske ispostave Šabac i Policijske ispostave Loznica.

Sektor unutrašnje kontrole policije nastavlja sa daljim proverama u drugim policijskim upravama u vezi sa nepostupanjem po naredbama prekršajnih sudova, saopštio je MUP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: