0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

KALINIĆ: Posle poraza od Partizana uveli smo stanje mobilizacije!

Objavljeno: 04.03.15 u 14:25

Košarkaši Crvene zvezde u okviru devetog kola Top 16 faze Evrolige dočekuju Makabi u Kombank areni, a prvotimac crveno-belih Nikola Kalinić je pozvao na opštu mobilizaciju.

– Utakmica u četvrtak je sjajan povod za proslavu 70. rođendana Crvene zvezde i fenomenalan protivnik je odlična prilika da se svi okupimo. Nadam se da će u četvrtak Kombank arena ponovo biti puna i da će atmosfera biti kao i do sada u svakom meču – neverovatna. Naši navijači su nas bodrili i kada nam nije išlo. Sećamo se svi dobro meča protiv Laboral Kuće kada nisu mogli da budu prisutni u hali, ali su slali svoje slike i na taj način nam pružili podršku. Pozvao bih ih da u velikom broju dođu u četvrtak i da još jednom pokažu da su sigurno najbolji navijači – istakao je Kalinić i dodao:

– Nakon poraza od Partizana smo u stanju mobilizacije. Najmlađa smo ekipa u Evroligi i svaki meč je za nas ogromno iskustvo, ali imamo želju da ostvarimo još neku pobedu. U četvrtak nas očekuje veoma jak protivnik, trudićemo se, borićemo se i što da ne da pokušamo da pobedimo ako nam se ukaže prilika.

Reprezentativac Srbije se osvrnuo i na fenomenalan sastav „ponosa Izraela“.

– Očekuje nas veoma jaka ekipa koja ima ambicije da se bar plasira na fajnal – for ako ne i da se umeša u borbu za osvajanje Evrolige. Izdvojiti bilo koga od igrača iz Makabija je jako teško jer je cela ekipa kompaktna. Mnogo toga počinje od Parga, ali unutrašnja linija sa Skorcijanitisom i Tajusom je zaista fenomenalna – rekao je Kalinić.

Sa klupskim drugom se složio i Čarls Dženkins.

-Makabi je veoma iskusna ekipa. Imaju mnogo igrača koji su bili deo tima i prošle sezone kada su osvojili Evroligu.Angažovali su i nova pojačanja, neke od njih jako dobro poznajem. Jači su ove godine za Džeremija Parga koji ima neverovatnu sezonu, Lendsberg takođe igra sjajano. Tu su još Džo Aleksander i Brajan Rendl koji su snažni i igrači sa fenomenalnim atletskim sposbnostima. Svesni smo njihove snage i zato znamo da moramo da izađemo na teren i igramo veoma agresivno.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter