Na poslednjem zasedanju Skupštine grada Novog Pazara prvi rebalans gradskog budž eta i novo kreditno zaduživanje ostali su u senci smene trojice članova gradskog veća. Smenjeni su Rešad Hodžić, do pre godinu i po dana predsednik vladajuće Sandžačke demokratske partije (SDP), Munir Poturak, bivši poslanik ove partije, i Tarik Imamović. Njihovu smenu predlož io je gradonačelnik Meho Mahmutović, koji je rekao da su oni dobro radili svoj posao, ali „ovim promenama želimo da osvežimo veće, a bivši članovi odlaze na nova radna mesta“.

Ovaj predlog novopazarskog gradonačelnika otvorio je priču o nesuglasicama u vrhu gradske vladajuće partije, koje su prethodnih meseci bili u domenu spekulacija. Odmah posle Mahmutovića, odbornicima se obratio Hodžić i demantovao tvrdnju da smenjeni članovi gradske vlade idu na nova radna mesta i da vlasti ne priliči da ih smenjuje na taj način.

– Već duže vreme ne funkcionišu neke stvari i volim što je Mahmutović predložio moju smenu. To mi je veliki plus u životu. Smenom je stavljena tačka na moje učešće u gradskom veću, ali i tri tačke na moj politički život. Vidimo se u nekom novom filmu – rekao je Hodžić za skupštinskom govornicom.

Rešad Hodžić je rukovođenje SDP preuzeo od Rasima Ljajića krajem 2009. godine i na tom mestu je ostao do kraja avgusta 2013. godine kada je podneo ostavku. Tada je rekao da se umorio, ali da će i dalje biti član SDP i gradskog veća. Nakon smene bivši predsednik SDP, kako tvrdi sada i bivši član te partije, Hodžić za Danas je rekao da većini birača duguje izvinjenje „zbog činjenice da su očekivali više nego što im je pruženo“. – Pokušavao sam sve što sam znao i umeo, ali u stranci nisam imao podršku da se realizuju mnogobrojne ideje i projekti. Funkcionisanje i priča partije potpuno su se promenili i to više ne liči na tu stranku. Nemam nikakvu funkciju u lokalnoj samoupravi, niti sam član bilo kojeg upravnog odbora. Moji stavovi i politička borba su nespojivi sa sadašnjom politikom lokalne vlasti – naglašava Hodžić i dodaje da nije smenjen, sigurno bi podneo ostavku „jer je osećao opterećenje i više mu nije mesto u tom organu“. On je za skupštinskom govornicom odbornicima pokazao da je pripremio ostavku, a od skupštinske većine očekuje da javnosti objasne zašto su glasali za njegovu smenu i „da li su bili pod pritiskom i nagovorom ili je to njihovo mišljenje i lični stav“ .

Bivši predsednik SDP smatra da ove tri smene nisu kraj obračuna sa članovima partije koji misle drugačije. SDP vlast u Novom Pazaru predvodi od 2008. godine. Od te godine do sada Hodž ić je bio član gradskog veća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari