Drama ratnih veterana

J. D. Lj.

01. 03. 2015. u 15:17

Policajac M. M. (49), koji je pokušao da se ubije skokom sa prozora svoje sobe, u smeštajnom objektu MUP Srbije, u Durmitorskoj ulici u Beogradu, ostao je živ

Драма ратних ветерана

Ilustracija

POLICAJAC M. M. (49), koji je pokušao da se ubije skokom sa prozora svoje sobe, u smeštajnom objektu MUP Srbije, u Durmitorskoj ulici u Beogradu, ostao je živ. U ovom incidentu, polomljene su mu butna kost i čašice na kolenima, zbog čega je zadržan u bolnici na lečenju, saopštio je Policijski sindikat Srbije.

Predsednik PSS Veljko Mijailović, ističe:

- Srećom, naš kolega je ostao živ, ali je pitanje da li je sve moglo da se završi još tragičnije, pošto je u pitanju policajac koji je učestvovao u svim ratnim dejstvima na Kosmetu i jugu Srbije, a već skoro 15 godina pati od posttraumatskog poremećaja - objašnjava Mijailović. - Za to vreme, niko mu nije pomogao na odgovarajući način. Zbog toga, sindikat traži da se hitno nađe rešenje za ovakve slučajeve.

Kako “Novosti” saznaju, M. M. je ratni veteran, starešina u PJP. Od rata ima psihičkih problema, nekoliko puta je lečen od posttraumatskih posledica ratnih dešavanja, a više puta je već pokušao i da se ubije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Goran

01.03.2015. 17:46

Ako pati od sindroma otkud to da je još policajac? Pa dajte čoveku penziju dok neko ne nastrada.

Giant

02.03.2015. 13:12

@Goran - U tom slučaju nastupa MMF i naredi državnom rukovodstvu da promeni zakon o PIO jer je MMF-u isključivo i samo dovoljno godište penzionisanog lica, bez upuštanja u to da li su ispunjeni svi zakonom propisani uslovi (uključujući beneficiran radni staž pripadnika MUP-a ili vojske Srbije).

YM

03.03.2015. 06:16

nije to jedini slucaj da se policajci lece na psihijatriji a da i dalje rade sa gradjanima i nose oruzje a mladi i zdravi puleni sede u kancelarijama,pisu raspored i slicno?