Nedelja, 15.11.2009.

11:00

Obama: Ističe vreme za dogovor

Predsednik SAD Barak Obama kaže da Iranu ističe vreme za dogovor o isporuci svog obogaćenog uranijuma stranim zemljama radi proizvodnje goriva za civilne svrhe.

Izvor: Beta

Default images

"Vreme ističe", rekao je Obama novinarima posle sastanka sa ruskim predsednikom Dmitrijem Medvedevim u Singapuru, gde se održava Azijsko-pacifički forum za ekonomsku saradnju (APEC). Medvedev je rekao da se nada da će moći da ubedi Iran da pošalje obogaćeni uranijum Rusiji za prozivodnju goriva za reaktor koji Iran koristi za civilne svrhe.

Ukoliko taj plan propande, upozorio je Medvedev, "druge opcije su na stolu".

Ruski predsednik je rekao da je moguće uvođenje dodatnih sankcija Iranu ukoliko Teheran ne dozvoli Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) inspekcije nuklearnih postrojenja, kako bi se dokazalo da zemlja ne pokušava da proizvede atomsko oružje.

Na sastanku u Beču 21. oktobra, na kojem su učestvovali predstavnici Irana, Francuske, Rusije i SAD, Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) je predložila sporazum koji bi Teheranu obezbedio nuklearno gorivo za reaktor koji zemlja koristi za istraživanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: