Berluskoni: Tadić kao Džordž Kluni

Premijer Italije Silvio Berluskoni danas je na konferenciji za novinare u Rimu dao reč predsedniku Srbije Borisu Tadiću obrativši mu se sa "predsedniče Kluni".

Izvor: B92

Petak, 13.11.2009.

16:30

Default images

"Dajem reč predsedniku Kluniju", rekao je italijanski premijer Silvio Berluskoni na konferenciji za štampu na kraju samita Italija-Srbija, javila je agencija Ansa. Kako navodi italijanska agencija, jedina "kritika" koju je Berluskoni uputio Tadiću, koga je oslovio kao holivudskog glumca Džordža Klunija, odnosi se na muzikalnost srpskog jezika.

"Predsednik Tadić, kako kaže, odrastao je uz italijansku kulturu i dobro govori naš jezik, kao i engleski i francuski", rekao je Berluskoni.

"Tadić će govoriti na srpskom, jeziku koji ja ne smatram mnogo lepim, naš (jezik) je mnogo muzikalniji. Još čekam da čujem operu na srpskom...", rekao je uz osmeh Berluskoni.

On je, međutim, rekao da će se obojica obratiti novinarima na svom jeziku, budući da se radi o formalnom susretu.

Prethodno, Berluskoni je pomerio ministra odbrane Srbije Dragana Šutanovca pri grupnom fotografisanju sa samita Italija-Srbija jer mu je zasmetala visina Šutanovca.

Problem ako Stanković da gol Milanu?

Predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Italije Silvio Berluskoni dotakli su se i fudbala na današnjem samitu Italije i Srbije u Rimu.

"Žao mi je što u Milanu ne igra nijedan srpski fudbaler", prenela je italijanska agencija Ansa Tadićeve reči upućene Berluskoniju na konferenciji za novinare posle sastanka.

U timu čiji je vlasnik Berluskoni ne igra nijedan fudbaler iz Srbije, ali u redovima "večitog" rivala Intera igra kapiten reprezentacije, Dejan Stanković.

"Ako bi on postigao gol u sledećem derbiju, naši odnosi bi se pogoršali", odgovorio je Berluskoni, ne pominjući da je Stanković bio strelac kada je Inter pobedio Milan sa 4:0, 29. avgusta.

Tadić je posle istakao "klimu prijateljstva" između Srbije i Italije, navodeći da je pre nekoliko dana Eros Ramacoti imao koncert u Beogradu i da je publika u njegovim pesmama uživala "kao da je domaći pevač".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: